Sari la conținut

Renunță imediat la acest obicei! Dr. Vasi Rădulescu: „Nu conștientizăm cât rău ne facem”

Sănătatea noastră este rezultatul stilului de viață pe care îl adoptăm. Un stil de viață sănătos și echilibrat ne asigură starea de bine, atât din punct de vedere fizic, cât și psihic. Iată care este unul dintre cele mai nocive obiceiuri cu care majoritatea persoanelor se confruntă și de ce este indicat să îl elimini!

Consumul excesiv de zahăr este unul dintre cele mai nocive obiceiuri pe care le poți adopta. Acesta este asociat cu dezvoltarea unor afecțiuni grave, precum cancerul. De asemenea, zahărul provoacă inflamație în întreg organismul, lucru ce poate cauza anumite boli complexe.

Astfel, este important să înțelegi această dependență și să înveți cum să o elimini.

Cum a renunțat Dr. Vasi Rădulescu la zahăr?

Dr. Vasi Rădulescu, renumit medic român, explică de ce este important să limitezi consumul de zahăr și, de asemenea, cu ce putem înlocui băuturile dulci.

„Sfat: evitați pe cât posibil băuturile pline de zahăr.

Am o lună de când nu mai beau cola/pepsi. Nici din cele cu înlocuitor de zahăr. Pentru că sunt om, probabil voi mai consuma, rarisim, de poftă. Numai că nu conștientizăm cât rău ne facem de la atâta zahăr.

Ce beau? Apă simplă. (…)
Ce mai beau? Tai fructe diverse, adaug apă, las carafa peste noapte în frigider. Apoi apa este aromată.
Ce mai beau? Am și niște carafe cu filtru în mijloc și pun acolo ceai, diverse sortimente, pe care îl las să infuzeze la rece. Este foarte bun și răcoritor.

Ce mai beau? Fac și cafea cold brew, care iese foarte aromată și bună.

Nu uitați să vă hidratați. Da, avem un centru al setei în creier, dar hai să nu ne bazăm doar pe el. E bine să bem 2-3 litri de apă pe zi (sau băuturi cât mai simple, făra zahăr adăugat), pentru sănătate.
În toamnă scot niște ghiduri pentru o viață mai bună și sănătoasă, iar unul va fi despre răul făcut de zahăr. Abia aștept să apară toate!”, scrie Dr. Vasi Rădulescu pe o rețea de socializare.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.