Sari la conținut

Renunță la aspirină: Planta medicinală care înlătură durerile de cap și funcționează ca un antiinflamator natural

plante

Plantele medicinale au fost folosite încă de la începuturile omenirii pentru tratarea durerilor generale, iar printre gama largă de plante există o scoarță despre care puțini oameni știu.

Această plantă conține o substanță chimică care este folosită în întreaga lume pentru a produce aspirină, unul dintre cele mai utilizate medicamente pentru reducerea febrei și ameliorarea durerii.

Planta medicinală care înlocuiește aspirina

Salcia este un copac care poate atinge 25 de metri înălțime, cu un trunchi scurt și ramificat. Poate fi identificat după culoarea verde deschis și coroana largă.

Scoarța de salcie conține salicilați, o substanță chimică folosită în medicină pentru a produce aspirina, unul dintre cele mai utilizate medicamente la nivel mondial.

Potrivit Medline Plus, site-ul oficial al Bibliotecii Naționale de Medicină a Institutelor Naționale de Sănătate ale guvernului american, scoarța de salcie conține nenumărate beneficii: de exemplu, combate durerile lombare.

În aceeași ordine de idei, ajută la combaterea durerilor articulare datorită proprietăților sale antiinflamatorii. Conținutul său ridicat de antioxidanți protejează celulele organismului de radicalii liberi care pot duce la apariția tumorilor, a bolilor de inimă și a accidentelor vasculare cerebrale.

Scoarța de salcie este un aliat eficient în combaterea febrei, în ameliorarea durerilor de cap și în reducerea crampelor menstruale. Efectele sale relaxante pot calma crizele de anxietate și pot induce somnul.

Cum să folosești scoarța de salcie pentru a trata durerea?

Scoarța de salcie se administrează de obicei pe cale orală în doze de 120 până la 240 de miligrame pe zi, timp de până la șase săptămâni pentru a-și face efectul. Cu toate acestea, este întotdeauna esențial să consultați în prealabil un medic sau un homeopat.

Factori de luat în considerare înainte de a utiliza coaja de salcie

Deși scoarța de salcie oferă nenumărate beneficii, contraindicațiile și efectele secundare ale acesteia trebuie luate în considerare înainte de utilizare. În aceeași ordine de idei, este indicat să consultați un medic înainte de utilizare.

Nu există dovezi pentru utilizarea sa în timpul sarcinii și alăptării, așa că este mai bine să evitați utilizarea sa.

Scoarța poate crește riscul de sângerare pentru cei cu tulburări de sângerare.

Nu se recomandă utilizarea cu medicamente care încetinesc coagularea sângelui.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel