Categories: Stil de viaţă

Renunțarea la grăsimi versus renunțarea la zahăr. Ce metodă te ajută să slăbești mai ușor?

Pentru a afla răspunul la această întrebare, doi frați gemeni de 35 de ani au făcut un experiment timp de o lună.

În cadrul experimentului, frații aveau voie să mănânce cât doreau și să facă mișcare oricât doreau, singura condiție fiind să fie întotdeauna la egalitate.

În timp ce Xand, director la Institute of Humanitarian Affairs at Fordham University din New Yorka urmat o dietă săracă în grăsimi și bogată în carbohidrați, fratele său Chris, medic la University College Hospital din Londra a optat pentru un regim bogat în grăsimi și săracă în carbohidrați.

Gemenii identici sunt subiecți excelenți în astfel de experimente, pentru că au aceleași gene și orice modificare apărută se datorează exclusiv alimentației.

Xand a crezut, inițial, că dieta lui va fi mai ușoara, fiindcă putea să mănânce pește, carne, ouă și brânză. Însă interzicerea carbohidraților duce la constipație.
Chris, în schimb, în lipsa grăsimii, nu se sătura niciodată, ronțăia tot timpul.
Xand credea că în lipsa carbohidraților va slăbi considerabil în luna de dietă. Asta pentru că se presupune că în urma consumului de carbohidrați nivelul zahărului din sânge crește, iar organismul este determinat să producă insulină. Insulina scade nivelul zahărului din sange, însă determină organismul să transforme zahărul în grăsime, care se depune.
E drept, Xand a slăbit mai mult, însă a rămas și fără energie, așadar, o dietă fără carbohidrați ajută la slăbit, dar nu e sănătoasă.

Gemenii au constatat, însă, că adevăratul motiv pentru care te îngrași nu ține de consumul de zahăr sau grăsimi.

Ba mai mult, zahărul în sine nu dă dependență și nici grăsimea ci o combinație între cele două.
Cercetarile au scos deja la iveală că asocierea celor, precum cea din ciocolată cu lapte sau înghețată, are un efect similar cocainei asupra creierului.

Așadar, dacă vrei să slăbești, evită produsele procesate, care au în compoziție zahăr și grăsimi.  Aceste alimente îți influențează creierul într-un mod diferit față de alimentele naturale și îți va fi greu să te limitezi la o cantitate moderată.

Este de preferat să procedezi așa, întrucât orice dietă care elimină grăsimile sau zahărul din alimentație este greu de ținut și dăunează cel mai probabil sănătații pe termen lung.

Carbohidrații sau glucidele sunt principala sursă de energie a organismului. Sub denumirea de carbohidrați se regăsesc glucoza, fructoza, zaharoza, amidonul, fibrele alimentare solubile sau insolubile.

 

Recent Posts

Boala Huntington, tulburarea genetică care distruge creierul

Boala Huntington este o afecțiune ereditară care provoacă degradarea progresivă a celulelor nervoase din creier,…

5 ore ago

Rafila, despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon: Cu siguranţă a fost un conflict intern

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon că a…

6 ore ago

Ce se întâmplă cu glicemia persoanelor cu diabet dacă mănâncă 1 ou pe zi?

Oamenii de știință au studiat ani de zile efectul dietei şi al stilului de viaţă…

6 ore ago

Rafila sare în apărarea dr. Cârstoiu, acuzat că a lucrat şi în privat: Este dreptul medicilor să lucreze şi în sistemul public şi în cel privat

În contextul scandalului legat de medicul Cătălin Cîrstoiu, care s-a retras din cursa pentru Primăria…

7 ore ago

5 simptome precoce ale demenței care apar de la 40 de ani

Potrivit estimărilor, numărul persoanelor care suferă de demenţă la nivel mondial aproape se va tripla…

7 ore ago

Patriarhul Daniel: Sfintele Paşti reprezintă sărbătoarea iertării, a păcii şi a bucuriei

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc duminică Învierea Domnului, cea mai mare sărbătoare a creştinilor.  Patriarhul…

8 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Nicturia