vineri, august 19, 2022

Cel mai mare centru de wellness și relaxare bazat pe ape termale din Europa construit de la zero, 8 piscine cu o suprafață totală de 3.000 de metri pătrați, cea mai mare grădină botanică din România, cu 800.000 de plante, cel mai mare complex de saune din Europa și cel mai spectaculos sistem de tobogane de interior din Europa Centrală și de Sud-Est. Așa suna, la început de an, vestea lansării centrului Therme București, devenit astăzi unul dintre cele mai populare puncte de atracție ale Capitalei.

Te-ar mai interesa: Cancer de piele: Simptomul care poate apărea sub b...

Reporterii EVZ au dorit să afle cât de sigură este distracția într-un astfel de centru și au făcut o incursiune la „camera de gardă” a complexului.

„Din cei peste 200.000 de vizitatori care ne-au trecut pragul centrului, de la deschidere, doar 10 au suferit incidente minore, pentru care a fost nevoie de intervenția rapidă a cadrelor noastre medicale și pentru care am solicitat ambulanța”, spune Dorel Vesa, coordonatorul departamentului de prim-ajutor de la Therme, medic cu 39 de ani de experiență în medicina de urgență. Cu toții însă au plecat în stare de conștiență și s-au recuperat rapid, după ce au primit asistență promptă de la personalul medical din cadrul complexului.

Te-ar mai interesa: Alexandru Rafila, acuzat că a dat „ca hoțul” 21 de...

Regula de la tobogane: mâinile și picioarele lipite de corp

Dacă ar fi să facă un top al cauzelor care au necesitat asistență medicală, hematoamele și escoriațiile (zgârieturile) ocupă primul loc. Toate problemele de acest gen se întâmplă din neatenție, pentru că vizitatorii se lasă „furați” de distracție, spun medicii. Exact ca la sporturile extreme, și atunci când te dai în tobogane, este nevoie de respectarea instrucțiunilor.

Te-ar mai interesa: Gabriel Diaconu pune punctul pe i. Cineva ar trebu...

Continuarea pe EVZ.RO. 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private