Reprezentant ApaNova, anunț oficial privind calitatea apei în București

Reprezentant ApaNova, anunț oficial privind calitatea apei în București
Reprezentant ApaNova, anunț oficial privind calitatea apei în București

Mihai Savin, director general adjunct al Apa Nova, a dat asigurări, joi, în şedinţa CGMB, că apa din Bucureşti este bună de folosit şi nu există niciun pericol pentru sănătate.

El a spus că rezultatele probelor prelevate de Apa Nova începând din 29 ianuarie nu indică depăşiri ale clorului peste limita admisă de lege.

„A existat o depăşire pe râul Argeş a indicatorului amoniu, măsura cea mai urgentă a fost o creştere a dozei de clor, dar nu peste limita admisă de lege. (…) În secunda 2 am trecut la alimentarea Bucureştiului preponderent din râul Dâmboviţa”, a precizat Savin.

Acesta a subliniat că apa este potabilă în Capitală şi a declarat că nu cunoaşte pe ce se bazează anunţul Ministerului Sănătăţii, care a cerut populaţiei să nu folosească apa din reţeaua publică pentru băut, prepararea hranei sau în igiena personală.

Savin a spus că în SUA şi în alte state doza de clor permisă e mult mai mare.

Miercuri, Ministerul Sănătăţii a recomandat locuitorilor Capitalei să nu folosească apa din reţeaua publică pentru băut, prepararea hranei sau în igiena personală, precizând că distribuitorul de apă potabilă pentru Bucureşti a utilizat pentru tratarea apei o cantitate mare de clor, necesară în condiţiile în care, în cursul zilei de 29 ianuarie, s-a produs o poluare cu amoniu pe râul Argeş, în urma topirii masive de zăpadă.

„Până la obţinerea rezultatelor finale ale probelor prelevate, specialiştii recomandă locuitorilor Capitalei ca apa din reţeaua publică să nu fie folosită pentru băut, prepararea hranei sau în igiena personală. Aceştia recomandă utilizarea apei îmbuteliate, apă potabilă din surse (foraje) autorizate sanitar sau fântâni publice la care este afişată înscrierea ‘apa este bună de băut'”, arăta MS, într-un comunicat.

Tags:
12 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
powered by Binbox