joi, decembrie 9, 2021

Reprezentanții pacienților, semnal de alarmă: „Pacienții cronici au nevoie de tratament. Acum, nu după trecerea pandemiei. Unii vor plăti cu viața”.

La finalul ședinței de Guvern, Raed Arafat, șeful DSU, a anunțat luni, 4 octombrie, că unitățile sanitare publice din țară vor suspenda, pentru 30 de zile, internările și intervențiile chirurgicale care nu reprezintă urgențe. Decizia a fost luată din cauza creșterii numărului de cazuri Covid.

Te-ar mai interesa: Da, ouăle te pot ajuta să slăbești – iată ce...

În acest context, Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) trage un semnal de alarmă. Reprezentanții COPAC s-au arătat revoltați de decizia autorităților de a suspenda internările și intervenţiile chirurgicale pentru o perioadă de 30 de zile, precum şi alte tratamente şi investigaţii medicale care nu reprezintă urgenţe.

Reprezentanții pacienților, semnal de alarmă: „Pacienții cronici au nevoie de tratament. Acum, nu după trecerea pandemiei. Unii vor plăti cu viața”

Aceștia solicită anularea deciziei care poate pune în pericol viața pacienților cronici.

„Pacienții cronici au nevoie de tratament. Acum, nu după trecerea pandemiei. Chiar dacă ei poate nu sunt o urgență majoră, vor deveni cât de curând dacă nu au acces la îngrijiri medicale și monitorizare”, se arată într-un comunicat COPAC, pe pagina de Facebook.

Te-ar mai interesa: Oamenii de știință japonezi au dezvoltat măști str...

Potrivit unor date și declarații oficiale, 88% dintre pacienții tratați cu cancer au decedat în 2020. Mai mult, 25% dintre pacienții cu boli cardiovasculare nu au mers deloc la medic, potrivit unui studiu COPAC.

„Mi se pare o lipsă de responsabilitate din partea autorităților să închidem din nou spitalele pentru pacienții cronici. Pandemia nu va pleca așa ușor, iar pacienții cronici vor plăti, unii chiar cu viața.

Te-ar mai interesa: Creșteți imunitatea în mod natural – Încerca...

În plus și statul va plăti de 2-3 ori mai mult pentru a le trata ulterior complicațiile.

La aproape doi ani de la începerea pandemiei, noi găsim aceeași soluție ca la început să închidem spitalele, în condițiile în care acum este demonstrat ce decizie nocivă a fost”, a declarat Radu Gănescu, președintele COPAC.

COPAC solicită factorilor de decizie să revină asupra deciziei de aseara, să găsească alte soluții pentru bolnavii de COVID și să nu pună în pericol viața pacienților cronici.

Te-ar mai interesa: Nicușor Dan a făcut anunțul așteptat de toată lume...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri