luni, septembrie 27, 2021

La Suceava, Spitalul Judeţean de Urgenţă a sistat, temporar, internarea bolnavilor cronici, din cauza numărului foarte mare de cazuri de Covid. Vor fi acceptate, însă, urgenţele medicale, cu condiţia ca pacienţii să aibă un test negativ. La unitatea de terapie intensivă nu mai este liber nici un pat pentru pacienţi infectaţi cu coronavirus. Mulţi dintre cei care sunt depistaţi pozitiv sunt copii, potrivit Radio România Actualități.

Purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, Gabriela Băncilă: „După o relaxare binemeritată în sezonul estival, când numărul de infectări a scăzut la nivel naţional şi la nivelul judeţului Suceava, constatăm o creştere a numărului de infectări de la începutul lunii august şi o dată cu numărul total de infectări observăm şi o creştere la copii. Dacă în luna iunie au fost doar trei copii depistaţi, în luna iulie nu au fost depistaţi deloc, în luna august am totalizat un număr de 58 de copii. Din păcate, la momentul actual, însumăm un număr de 66 de copii infectaţi cu Covid-19. Cel mai mic pacient este un copilaş de două luni.”

Cazurile de înbolnăviri în rândul copilor se regăsesc și la creșe.

În Capitală tocmai a fost închisă o creșă din cauza unui focar de infecție cu varianta Delta.

O creşă de stat din Sectorul 2 al Bucureştiului şi-a suspendat activitatea după ce mai mulţi angajaţi s-au îmbolnăvit de COVID-19. Este vorba despre Creşa „Teiul Doamnei”, cu o capacitate de 80 de locuri şi care s-a deschis pe 1 septembrie. Primul caz de infectare a fost confirmat pe 3 septembrie, iar ieri au fost diagnosticate alte trei cazuri, a transmis Primăria Sectorului 2 Bucureşti, în subordinea căreia funcţionează creşa respectivă. Se mai precizează că până acum părinţii nu au anunţat infectarea cu coronavirus a vreunui copil.

O situaţie gravă este semnalată de medici, şi aceasta se referă la copii, care, se pare, sunt mai vulnerabili acum în faţa virusului decât la începutul pandemiei, când aceştia reprezentau principala categorie de asimptomatici. La Spitalul de Copii Sfânta Maria din Iași erau internaţi la secţia de ATI COVID şase pacienţi, dintre cei 10 minori raportaţi la nivel de ţară.

Cel mai mic dintre pacienţi are doar 13 zile, şi a fost recent operat pe cord deschis la un spital din străinătate. Medicii spun că nu ştiu de unde a contactat bebeluşul virusul. 

“În zona roşie sunt şase pacienţi cu vârste între 13 zile şi cinci ani. Au o formă moderată a patologiei COVID 19. Sunt monitorizaţi în permanenţă pentru a reuşi să identificăm la timp un dezechilibru sau o disfuncţie de organ”, a precizat Alina Belu, managerul Spitalului de Copii. Şi la Maternitatea Elena Doamna toate cele trei paturi ATI COVID destinate gravidelor sunt ocupate.

Ultimele stiri