Sari la conținut

Respirația ta miroase a ou stricat? Poate fi un indiciu al unor afecțiuni grave

boli ce se pot depista prin miros
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Prevenire dezvoltarea bolilor hepatice

Respirația urât mirositoare poate fi un semn al unei afecțiuni grave – mai ales dacă miroase a ouă stricate atunci când râgâiți.

Respirația urât mirositoare este extrem de frecventă și poate fi rezultatul consumului de alimente cu miros puternic și, în unele cazuri, al bolilor gingivale. Tipul de miros care este poate fi un semn al cauzei din spatele respirației urât mirositoare, care poate necesita tratament medical. Experții au spus că un miros de ou stricat care poate fi observat atunci când râgâiți poate fi un semn al unei afecțiuni potențial periculoase.

Râgâielile sunt în mod normal inofensive

Ele se produc atunci când corpul dumneavoastră elimină excesul de gaze din tractul digestiv superior.

În mod normal, gazele intră în organism prin gură sau din cauza alimentelor care sunt descompuse de bacteriile intestinale.

Dar atunci când vă confruntați cu un râgâit de ou stricat, care este mirosul de hidrogen sulfurat, acesta ar putea fi un semn de probleme grave în sistemul dumneavoastră digestiv.

Metropolitan Gastroenterology Associates spune că: „Hidrogenul sulfurat este unul dintre produsele secundare ale digestiei. În timp ce producția ocazională de hidrogen sulfurat este normală, producția excesivă este adesea un indiciu al unei probleme digestive.

Râgâielile pot fi cauzate de multe afecțiuni

„Râgâielile cu sulf pot fi cauzate de multe afecțiuni, inclusiv stresul… sindromul colonului iritabil (IBS) și infecții bacteriene precum H. pylori.”

Potrivit experților, eructațiile cu sulf pot fi cauzate și de refluxul acid repetitiv, cunoscut sub numele de boala de reflux gastro-esofagian.

GORD sau GERD este atunci când acidul gastric se întoarce în mod regulat în gât din părțile inferioare ale sistemului digestiv.

Acidul regulat poate provoca inflamații ale mucoasei esofagului și poate crește riscul de cancer esofagian.

Dar râgâielile cu sulf pot fi cauzate și de prezența anumitor alimente și băuturi în dieta dumneavoastră.

Sursa mai spune că: „Anumite alimente pot provoca, de asemenea, râgâieli sulfuroase, cum ar fi broccoli, varza de Bruxelles, conopida, usturoiul, produsele lactate, laptele și berea.”

Organismul de sănătate a explicat că cel mai bun tratament pentru respirația care miroase a ouă stricate este tratarea cauzei de bază.

Principalul său sfat este să țineți un jurnal alimentar și să observați alimentele pe care le consumați și care vă afectează cel mai mult. „Puteți încerca să eliminați temporar acele alimente din dieta dumneavoastră”, a spus MGA.

Dacă vă confruntați cu râgâieli sulfuroase, ar trebui să vă adresați medicului dumneavoastră – mai ales dacă acestea sunt asociate cu alte simptome.

Dificultatea de înghițire și vărsăturile persistente sau vărsăturile cu sânge sunt alte semne de BRGE pe care le puteți observa.

Există câteva remedii casnice pe care le puteți introduce pentru a reduce simptomele râgâielilor sulfuroase, deși s-ar putea să nu le rezolve dacă există probleme de fond.

Se pare că ceaiul verde ajută la digestie și s-a demonstrat că reduce eructațiile sulfuroase.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel