Sari la conținut

De la cancer la insuficiență renală: respirația urât mirositoare ar putea semnala trei afectiuni majore

respirație urât mirositoare
Sursă: arhivă Doctorul Zilei
O respirație urât mirositoare poate semnala un cancer

Respirația unei persoane poate dezvălui multe despre sănătatea sa. În cele mai multe cazuri, respirația urât mirositoare reflectă o igienă orală deficitară, care a cauzat acumularea de bacterii în cavitatea bucală. Uneori, însă, mirosurile neplăcute provin din sănătatea intestinală precară. Potrivit experților, anumite mirosuri ar trebui să tragă semnale de alarmă, deoarece pot sugera o malignitate subiacentă care justifică investigații suplimentare din partea medicilor.

Clinica Mayo explică că mirosurile neplăcute variază foarte mult în funcție de cauza lor de bază.

În majoritatea cazurilor, totuși, afecțiunile medicale cum ar fi gura uscată, amigdalita și refluxul acid sunt cauza.

Complicații precum boala de reflux gastro-esofagian pot provoca, de asemenea, respirația urât mirositoare, deoarece acest lucru perturbă acizii din stomac și îi determină să călătorească în tractul digestiv.

În mod alternativ, organismul poate produce un miros de respirație de pește dacă rinichii eșuează și sistemul respirator este afectat.

Acest lucru ar putea însemna că organismul se luptă să elimine toxinele periculoase care se acumulează în mai multe părți ale corpului.

Bill McKenna, fondatorul Cognomovement, a adăugat: „Respirația urât mirositoare, cunoscută și sub numele de halitoză, este o problemă comună care poate avea o varietate de cauze.

În unele cazuri, respirația urât mirositoare poate fi un semn al unei afecțiuni medicale subiacente, inclusiv cancerul.

Cum miroase cancerul?

Deși nu toată respirația urât mirositoare este cauzată de cancer, anumite tipuri de miros din respirația unei persoane ar trebui să fie un motiv de îngrijorare.

Când vine vorba de cancer, există anumite tipuri de miros în respirația unei persoane care ar trebui să sune alarme.”

Expertul a explicat că un miros metalic poate indica cancer pulmonar sau alte tipuri de cancer care au metastazat la plămâni.

Un miros de mucegai poate indica cancerul la plămâni sau la gât, în timp ce un miros de mucegai poate indica cancerul de ficat sau rinichi.

„Este important de reținut că respirația urât mirositoare este o problemă comună care poate avea o varietate de cauze și nu toată respirația urât mirositoare este cauzată de cancer”, a adăugat domnul McKenna.

„Dacă aveți respirație urât mirositoare și sunteți îngrijorat de asta, este important să consultați un profesionist din domeniul sănătății pentru o evaluare.”

Când cancerul produce respirație urât mirositoare, mirosul tinde să fie legat de concentrația ridicată de poliamide din celule.

Unele studii au sugerat că acest lucru poate ajuta caninii să detecteze mirosuri specifice de la substanțele chimice specifice cancerului care circulă prin organism.

Studii similare au stabilit dacă respirația ar putea dezvălui alte afecțiuni și se pare că respirația poate fi, de asemenea, legată de insuficiența cardiacă.

De fapt, un studiu din 2013 publicat în Jurnalul Colegiului American de Cardiologie a arătat că pacienții cu insuficiență cardiacă pot fi identificați folosind teste de respirație.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.