joi, ianuarie 20, 2022

România se confruntă deja cu valul 5, potrivit unor experți în sănătate. În consecință, autoritățile au efectuat o serie de schimbări pentru limita răspândirea virusului și, de asemenea, pentru a diminua presiunea asupra sistemului medical.

Astfel, medicii de familie vor avea responsabilități mai mari în acest val pandemic. Ei se pot ocupa de testarea COVID, în cabinetele proprii.

Te-ar mai interesa: Un ingredient toxic este folosit mereu în preparar...

Aceste proceduri vor fi decondate, în cazul medicilor care au un contract cu CNAS.

Atât persoanele eligibile din lista medicilor, cât și persoanele din afara acesteia se pot testa dacă au o simptomatologie asociată sau au luat contact cu o persoană infectată.

Testare COVID, efectuată și de medicii de familie

Pentru reducerea presiunii pe unităţile spitaliceşti şi pe serviciile de ambulanţă, medicii de familie vor avea o contribuţie mai mare în acest val pandemic. Ei vor putea face şi testarea pacienţilor pentru depistarea coronavirusului. Reglementările în acest sens au fost publicate ieri în Monitorul Oficial.

Documentul permite medicilor de familie care au contract cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate să încheie contracte distincte sau acte adiţionale, după caz, cu CNAS, pentru a testa în vederea depistării COVID-19 pacienţii eligibili din lista lor sau din afara acesteia.

Te-ar mai interesa: Beneficiile neștiute ale unui produs ieftin, pe ca...

Potrivit RRA, persoanele eligibile sunt cele care prezintă suspiciune de infectare cu virusul SARS-CoV-2 care se încadrează în metodologia de supraveghere a bolii. Acest proces de testare va fi decontat de autorităţi cu 50 de lei pentru fiecare persoană, ceea ce include contravaloarea testului, manopera, materialele şi echipamentele de protecţie necesare testării.

Testarea cu teste rapide antigen din proba nasofaringiană se realizează în cadrul cabinetelor medicilor de familie sau în cabinetele din centrele de permanenţă, iar informaţiile privind persoanele testate sunt raportate în Corona Forms.

Te-ar mai interesa: Medic renumit: ”Nu grăsimile devastează și încarcă...

În perioada următoare, persoanele care au suspiciuni că sunt infectate cu SARS-CoV-2 pot suna medicul de familie care are un astfel de contract şi se pot programa pentru testare

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private