sâmbătă, octombrie 1, 2022

În România se observă un trend descendent al cazurilor de Covid-19. Prin urmare, autoritățile au hotărât să relaxeze o serie de restricții de Sărbători. Iată care sunt acestea și ce se va schimba de Crăciun și Revelion.

În urmă cu puțin timp, varianta Omicron a fost depistată și în România. Acest lucru a dus la introducerea restricțiilor de călătorie, pentru a evita răspândirea variantei Omicron.

Te-ar mai interesa: Primul mesaj RoAlert de tip ”Copil dispărut”: Câți...

Pe de altă parte, autoritățile vor să relaxeze o serie de măsuri anti-COVID, deoarece numărul de infectări scade treptat.

Iată ce restricții vor fi relaxate de Sărbători, în contextul pandemic actual.

Măsuri de relaxare, de Sărbători

Autorităţile anunţă o relaxare a măsurilor sanitare de sărbatori. Masca de protecţie nu se mai poartă în spaţiile deschise neaglomerate şi este eliminată interdicţia persoanelor de a circula noaptea, după ora 23:0, comunică RRA.

În noaptea de Crăciun şi de Revelion restuarantele sunt deschise, dar este permisă ocuparea a numai 50% din numărul de mese şi doar de către cei vaccinaţi, trecuţi prin boală sau testaţi.

Te-ar mai interesa: Ce să nu aștepți niciodată de la alții. Dezamăgiri...

Sunt câteva dintre prevederile unei HG adoptate în şedinţa de astăzi a executivului, care prelungeşte starea de alertă începând de mâine cu 30 de zile.

Ministrul sănătăţii, Alexandru Rafila, consideră că cetăţenii nu trebuie să renunţe la măsurile de protecţie sanitară în urma acestor relaxări.

„Această deschidere din partea Guvernului României se datorează interseului pentru ca în România viaţa să capete aspecte cât mai aproape de normalitate, însă, nu putem să ignorăm pericolele care urmează. Decât să avem reguli extrem de dure, extrem de limitative, care nu sunt respectate, este mai bine să avem o anumită relaxare şi cu o respectare riguroasă a tuturor acestor reguli”, a declarat Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

Te-ar mai interesa: Ceaiul pe care Regele Charles îl bea în fiecare di...

Guvernul a mai analizat în primă lectură, fără să ia o decizie, actul normativ care propune prelungirea voucherelor de vacanță nefolosite anul acesta, în 2022, şi acordarea de vouchere anul viitor, pentru sectorul public

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private