joi, octombrie 6, 2022

În cadrul ședinței din data de 7 Decembrie 2021, Comitetul Național pentru Situații de Urgență s-a întrunit în vederea prelungirii stării de alertă. Cu această ocazie, au fost anunțate și măsurile de relaxare de care ne vom bucura pe perioada sărbătorilor de iarnă.

– Creşte intervalul orar în care este permisă desfășurarea activităților cu publicul pentru toți operatorii economici, inclusiv pentru competițiile sportive și activitățile cultural artistice între 05:00 -22:00

Te-ar mai interesa: Cel mai vechi horoscop din lume. Numerolog: „...

– Se elimină obligativitatea purtării măştii în toate spațiile deschise şi rămâne limitată la spațiile deschise aglomerate şi anume stațiile de autobuz, locurile unde se formează cozi, piețe, târguri.

– Acces permis în mall-uri, magazine, inclusiv cele care nu sunt esențiale, se va permite nu numai persoanelor vaccinate şi trecute prin boală dar şi persoanelor care sunt testate cu un test PCR de 72 de ore sau test antigen de 48 de ore.

– La magazinele mai mici de 200 mp nu va fi necesară prezentarea unor documente care atestă statusul de vaccinat, trecut prin boală sau testat însă agenţii economici vor trebui să stabilească numărul de persoane care pot să intre în magazin concomitent, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 4 mp/persoană.

Te-ar mai interesa: Cauzele unei dureri de umăr. Medic: ”Poate veni ch...

– Toate activitățile care erau limitate la 30% vor fi permise până la 50%. Aici vorbim de cinematografe, teatre, activități sportive dar respectând regula de intrare pentru vaccinat, trecut prin boală sau testat.

– Pentru nopțile de Crăciun şi Anul Nou în perioada 24.12.2021-25.12.2021 și 31.12.2021 – 01.01.2022 nu vor fi restricții referitoare la ora până la care vor fi deschise restaurantele sau vor fi funcționali operatorii economici, deci pot fi pe durata nopții, dar cu limită de 50% la locurile care pot fi ocupate şi cu prezentarea certificatului de vaccinare, trecut prin boală sau testat.

Te-ar mai interesa: Rona Hartner face ASTA în fiecare dimineață: Este ...

– Permiterea accesului în cadrul operatorilor care comercializează produse nealimentare, centrelor și parcurilor comerciale, și pentru persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR sau antigen rapid

Permiterea cazării în structurile de primire turistice și pentru persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR sau antigen rapid.

Puteți consulta AICI lista completă a măsurilor propuse prin Hotărârea 112 din 07.12.2021

Te-ar mai interesa: Alertă sanitară! Aliment retras din magazine de AN...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private