miercuri, martie 29, 2023

Restricții pentru cei nevaccinați. Emiratele Arabe Unite iau în considerare impunerea de restricții persoanelor care nu au făcut încă un vaccin împotriva Covid, potrivit Bloomberg.

Țara și-a început campania de vaccinare anul trecut și a administrat aproximativ 9,8 milioane de doze unei populații, formate în mare parte din imigranți , de 10 milioane de locuitori. Programul a fost extins luna trecută și majoritatea persoanelor cu vârsta peste 16 ani sunt acum eligibile pentru vaccinare gratuită.

Te-ar mai interesa: „Vom fi asemenea lui Dumnezeu!” Futurolog, predicț...

„Se ia în considerare adoptarea unor măsuri stricte pentru a limita circulația persoanelor nevaccinate și pentru a pune în aplicare măsuri preventive, cum ar fi restricționarea intrării în anumite locuri și accesul la anumite servicii”, a declarat marți seara Saif Al Dhaheri, purtătorul de cuvânt al Autorității Naționale pentru Gestionarea Crizelor și Dezastrelor.

Abținerea de la vaccinare, o amenințare la adresa societății

„Facem apel la public, atât la cetățenilor, cât și la rezidenții cu vârsta peste 16 ani, care nu s-au vaccinat, să viziteze cel mai apropiat centru de vaccinare și să primească vaccinul”, a spus Autoritatea Națională pentru Gestionarea Crizelor într-o postare pe Tweeter. „Întârzierea sau abținerea de la primirea vaccinului reprezintă o amenințare la adresa siguranței societății”.

Te-ar mai interesa: Alexandru Rafila propune o nouă materie pentru cop...

Majoritatea oamenilor din Emiratele Arabe Unite au primit vaccinul dezvoltat de Sinopharm Group din China, care acum este fabricat la nivel local. Au mai fost aprobate pentru utilizare și vaccinurile dezvoltate de AstraZeneca și Pfizer.

De la începutul declarării existenței pandemiei, Emiratele Arabe Unite au raportat puțin peste jumătate de milion de cazuri de COVID. Numărul de cazuri a crescut la aproximativ 4000 pe zi în ianuarie, dar de atunci a scăzut. Aproximativ 1.560 de persoane au murit, țara având una dintre cele mai scăzute rate de mortalitate din lume.

Te-ar mai interesa: ȘOCUL DIMINEȚII ÎN SHOWBIZ! Era considerat cel mai...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private