Sari la conținut

Rețetă antistres. Profesorul Vlad Ciurea: Să facem exact ce spune și religia creștină

dr. Vlad Ciurea
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Neurochirurgul Vlad Ciurea

Rețetă antistres. Profesorul Vlad Ciurea, medic neurochirurg și director științific, a explicat cum trebuie să procedăm pentru a rămâne calmi în momentele tensionate.

„Ni se tot spune, domnule profesor „Nu te stresa!“. Aveți vreo rețetă? Acum vorbim din experiența de viață. Nu sunteți stresat când intrați în operație, când ieșiți? Nu sună telefoanele?“, a întrebat Val Vâlcu.

„Eu stau lângă Parcul Circului. La un moment dat, acolo umbla un domn cu părul puțin mai grizonat, ca mine, iar în față împingea un cărucior și în cărucior era un bebeluș care zgândărea căruciorul și bărbatul îi spunea, în plină circulație pe toată strada, pe Bulevardul Lacul Tei: Ferdinand, fii calm! X trece pe lângă el, se uită la domnul respectiv, și-i spune: Domn’le, dumneata cred că faci o confuzie. Bebelușul ăla nu vă înțelege! El spune: Nu, nu! Ferdinand sunt eu!

Autosugestia contează foarte mult. Primul lucru dacă te claxonează un domn din spate, îi dai locul să se ducă unde vrea, și în rai, și în iad, și îi urezi succes. Lasă-l să se ducă unde vrea. În al doilea rând, dacă poți ca toate aceste lucruri care se întâmplă zilnic să nu le pui la suflet. Nu trebuie să le punem la suflet, nu duc la nimic bun.

Cel mai grav lucru este, dacă cineva îți aruncă o vorbă urâtă, o injurie, să-ți pui mintea să răspunzi la așa ceva. Zâmbește și mergi mai departe. Ca și în religia creștină, să încercăm să ne detașăm, să facem tot posibilul ca acest creier pe care ni l-a dat Dumnezeu, această bijuterie, să funcționeze”, a spus, pentru DC News, Vlad Ciurea, medic neurochirurg și director științific la Spitalul Clinic SANADOR.

AȘA arată creierul unei persoane alcoolice

Profesorul Vlad Ciurea a dezvăluit cum arată creierul unei persoane alcoolice. Este un mare semn de alarmă, potrivit neurochirurgului.

„Este foarte dificil de răspuns la așa ceva. Pot să spun, însă, din operațiile pe care le-am făcut, că cel mai degradat creier este cel al alcoolicului. Este un semn mare de alarmă, pentru că este un creier ratatinat, se stafidește”, a spus Vlad Ciurea, medic neurochirurg și director științific la Spitalul Clinic SANADOR.

„Unele persoane, dacă beau două pahare de vin, imediat le simt și nu mai reușesc să se concentreze. Alții beau o băutură românească, numită țuică, și nu au niciun fel de problemă.

Doza de alcool e pentru fiecare în parte. Dar, în general, cei care consumă foarte mult alcool au modificări asupra structurilor cerebrale și a întregului organism”, a subliniat Vlad Ciurea, declarațiile fiind făcute în cadrul unui interviu acordat DCNews și DCMedical.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: