Sari la conținut

Rețetă de pască fără aluat cu brânză și stafide

Pasca fără aluat e mai ușor de preparat și cu mai puține grăsimi și carbohidrați.

Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie şi cum se prepară pasca fără aluat cu brânză de vaci şi stafide

Ingrediente (pentru o tavă rotundă cu diametrul de 20 de centimetri):

  • 600 grame brânză de vaci dulce
  • 4 ouă
  • 4 lnguri de zahăr
  • 1 linguriţă de scorţişoară
  • 4 linguri e făină
  • coaja rasă de la o jumătate de lămâie
  • coaja rasă de la o jumătate de portocală
  • 1 vârf de cuţit de sare
  • 40 de grame de stafide înmuiate în prealabil în puţin lapte cu esenţă de rom
  • unt şi pesmet (pentru a unge şi tapeta tava de copt)

Mod de preparare:

Mai întâi de toate, se preîncălzeşte cuptorul la 180 de gade Celsius. Apoi ne ocupăm de pască: amestecăm bine brânza cu zahărul, adăugăm ouăle, făina, coaja de lămâie şi de portocală, stafidele şi scorţişoara şi amestecăm până se omogenizează compoziţia cu ajutorul unei linguri de lemn.

Se unge apoi tava rotundă cu puţin unt şi se tapetează cu pesmet pe fund (dar puteţi renunţa la această etapă dacă tava este antiaderentă), după care se adaugă amestecul de brânză.

Se lasă la cuptor, la 180 de grade, pentru 40 de minute, până capătă o crustă aurie.

Se lasă să se răcească, apoi se pune o farfurie şi se ornează cu zahăr pudră.

Sfat: înainte să vă apucaţi de treabă, aveţi grijă să scurgeţi bine brânza de vaci, astfel încât să fie compactă.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel