vineri, mai 20, 2022

Pasca fără aluat cu brânză de vaci este un desert minunat pentru masa de PaşteIndiferent că este cu brânză dulce sau cu brânză sărată, pasca este un simbol foarte vechi al Sfintelor Paști. Dacă și tu vrei să faci Pască în casă, dar nu vrei să ai un desert bogat în calorii, rețeta prezentată mai jos este ceea ce căutai.

Rețetă FABULOASĂ! Cum să faci cea mai bună PASCĂ. Fără făină, fără grăsime în exces!

Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie şi cum se prepară pasca fără aluat cu brânză de vaci şi stafide!

Te-ar mai interesa: Remedii naturale pentru ameliorarea gastritei și d...

Ingrediente necesare:

  • 1 kg brânză de vaci
  • 200 ml smântână lichidă
  • stafide,  vanilie sau de rom
  • 350-400 g zahăr sau îndulcitor
  • 10 ouă

Atenție! Această compoziţie de pască fără aluat va creşte, aşa că nu umpleţi vasul până la refuz.

Mod de preparare:

Prima oară se preîncălzește cuptorul. Apoi, într-un vas mare, cu ajutorul unui mixer, se mixează ingredientele treptat, amestecând continuu la viteză medie până când se omogenizează compoziția.
Se toarnă totul  într-o tavă care nu lipește (rotundă, de preferat) și se dă la cuptor.

Ce este Pasca?

Pască sau azimă se referă la un fel de pâine nedospită care e mâncată de evrei religioși în timpul Paștelui evreiesc sau la un cozonac special mâncat de creștini de Paști.

Te-ar mai interesa: Dr. Florin Bloj: „Tromboza venoasă profundă se tra...

Pentru creștini

Obiceiul de Paște de a mânca miel și pască este legat de ritualul pascal evreiesc. În datina ebraică, mielul se mănâncă ritual cu azimă (pâine nedospita) și cu ierburi amare (maror pe ebraică מרור), pentru a aduce aminte de greutățile îndurate în robia egipteană. La Cina cea de Taină, Isus și apostolii au mâncat miel după ritualul evreiesc, iar azima este reprezentată de pască. Pentru creștini, mielul, pasca și vinul sunt simboluri cu noi semnificații: Mielul este Isus Hristos, care își accepta sacrificiul. Pasca frântă și vinul turnat semnifică sacrificiul christic.

Te-ar mai interesa: Horoscop 20 mai. Zodia care va fi în culmea FERICI...

Pasca este preparată în ajunul Învierii. Adevărata pască este aceea care se taie în bucățele mici, se pune în pachețele și se duce la biserică pentru a fi sfințită. Bucățile de pască sunt duse acasă și păstrate pentru a-i face pe credincioși părtașii binecuvântării lui Dumnezeu, crezându-se a avea puterea de a alunga bolile și necazurile, potrivit wikipedia.org.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private