Sari la conținut

Rețeta pentru a scădea în greutate la menopauză: consumul de ciocolată dimineața. Arde grăsimile

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
ponturi de la nutriţionişti

CIOCOLATA ar putea oferi femeilor aflate la menopauză beneficii suplimentare pentru sănătate, consumând o cantitate mică din ea zilnic, la o oră după trezire, sugerează un nou studiu.

Ciocolata a fost de mult timp marcată ca un tratament obraznic, dăunătoare pentru sănătatea ta și este asociată cu creșterea în greutate. Dar un nou studiu, publicat în Jurnalul FASEB, a descoperit că de fapt ar putea ajuta femeile care trec prin menopauză să ardă grăsimile și să scadă nivelul zahărului din sânge.

Cercetătorii de la Spitalul Brigham and Women, în colaborare cu Universitatea din Murcia din Spania, au remarcat că consumul de ciocolată cu lapte la un anumit moment al zilei poate afecta reglarea greutății corporale.

Rezultatele au arătat că efectele consumului unei cantități concentrate de ciocolată în această fereastră îngustă de timp, ignoră aportul caloric.

Studiul de două săptămâni a efectuat un studiu controlat pe 19 femei aflate în postmenopauză care au consumat 100 g de ciocolată dimineața în decurs de o oră după trezire sau noaptea, cu o oră înainte de culcare.

Cercetătorii au comparat apoi creșterea în greutate cu lipsa consumului de ciocolată.

Ciocolata cu lapte este notoriu bogată în grăsimi, zahăr și calorii.

Ei au descoperit că cei care au consumat ciocolată dimineața și seara nu au experimentat creșterea în greutate.

Consumul de ciocolată dimineața, în special în decurs de o oră de la trezire, a scăzut starea de foame și pofta de mâncare dulce la o serie de femei, în mare parte pentru că a scăzut nivelul de glucoză din sânge.

De asemenea, a avut un impact pozitiv asupra somnului lor și a dus la creșterea arderii grăsimilor și la o creștere a activității fizice pe parcursul zilei.

Dr Frank Scheer, care a făcut parte din studiu, a explicat: „Descoperirile noastre subliniază că nu numai „ce”, ci și „când” mâncăm pot avea un impact asupra mecanismelor fiziologice implicate în reglarea greutății corporale”.

Colega lui implicată în cercetare, dr. Marta Garaulet, a adăugat: „Voluntarii noștri nu s-au îngrășat în ciuda aportului caloric crescut.

„Rezultatele noastre arată că ciocolata a redus aportul de energie ad libitum, în concordanță cu reducerea observată a foametei, a apetitului și a dorinței de dulciuri demonstrată în studiile anterioare”.

Mai multe studii au arătat că consumul de ciocolată neagră va satisface pofta de dulce și va combate depresia și alte schimbări de dispoziție în timpul menopauzei.

Acest lucru se datorează faptului că ciocolata neagră conține magneziu, mineralul care ajută la creșterea nivelului de serotonină, care este responsabil pentru stabilizarea stărilor de spirit.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: