Supă-cremă de spanac
Ingrediente: 300 g spanac, o lingură de făină,
50 g unt, sare, piper, apă.
Mod de preparare: se curăţă spanacul, se spală foarte bine şi se pune la fiert. După zece minute se scurge şi se pasează. Separat, se căleşte făina în unt şi se stinge cu zeama în care a fiert spanacul, turnată câte puţin. Se amestecă împreună cu piureul de spanac, se adaugă sare, piper şi se mai dă într-un clocot.
Tocăniță de urzici cu usturoi
Ingrediente: un bol cu urzici, o ceapă, trei roșii în suc propriu, patru căței de usturoi, trei linguri de ulei, sare și piper.
Mod de preparare: urzicile se curăță, se spală în mai multe ape și se pun la fiert cu apă și sare, pentru 4-5 minute. Se scot apoi într-o strecurătoare. Ceapa se toacă mărunt, roșiile se taie cuburi și se pun împreună la călit, până când ceapa devine translucidă. Se adaugă jumătate de cană de apă și urzicile. La final, se adaugă usturoiul pisat, sare și piper, după gust.
Monitorizarea femeilor însărcinate a trecut de Senat. Proiectul de lege prin care se asigură accesul…
Cele mai cunoscute remedii biblice. În căutarea unor metode naturale și tradiționale de vindecare, mulți…
În România avem peste 30 de specii de căpuşe. Cum ne protejam de acestea. Căpuşele…
Horoscop rune 29 aprilie - 5 mai 2024. Mihai Voropchievici oferă cele mai așteptate previziuni…
Când ieși la pensie vrei să te muți în Franța sau Italia? Un american explică…
Sentimentul de EUFORIE dinaintea morții. Deși majoritatea oamenilor experimentează un val copleșitor de frică înainte…