Sari la conținut

Reţete home-made pentru îngrijirea pielii şi a părului

Frumuseţea naturală începe în…bucătărie: alimente ca dovleacul sau migdalele conţin numeroase vitamine şi antioxidanţi necesari pentru o piele sau un păr sănătoase.

Așa că data viitoare când mergeţi la cumpărături adaugăţi pe listă următoarele alimente  cu ajutorul cărora puteţi crea produse de înfrumuseţare delicioase şi eficiente.

Dovleac şi miere de albine pentru hidratare

Dovleacul conţine vitamina A, antioxidanţi, anti-inflamatori, compuşi antifungici şi este ingredientul ideal pentru catifelarea pielii şi tratarea rozaceei sau a roşeţii. Conţine, de asemenea beta-caroten care încetineşte îmbătrânirea pielii prin protejarea colagenului natural al pielii. Mierea are, de asemenea, numeroase beneficii: reîntinereşte pielea, hidratează, previne apariţia coşurilor a eczemelor şi altor afecţiuni datorită conţinutului de aminoacizi şi enzime.

Mod de preparare: într-un bol amestecaţi un sfert de ceaşcă de piure de dovleac şi o lingură de miere, până se omogenizează. Se aplică pe pielea curată şi umedă şi se lasă să acţioneze timp de 20 de minute, după care clătiţi cu apă. Pielea va rămâne catifelată, curată şi hidratată. Aplicaţi masca o dată pe săptămână sau de fiecare dată când pielea este roşie sau iritată.

 

Migdale pentru scrub

Sâmburii migdalelor conţin nenumăraţi nutrienţi ca :magenziu, vitamina E, vitamina A, calciu, care hidratează, reduc iritaţiile pielii şi calmează. Pe lângă faptul că protejează pielea de radiaţiile solare şi de efectele lor nocive, dar şi împotriva semnelor îmbătrânirii, folosirea uleiului de migdale  pe post de hidratant va lăsa pielea  moale şi catifelată.

Mod de preparare: amestecaţi într-un vas o cană de zahăr brun, 100ml ulei de migdale, 2 linguriţe de miere şi o lingură de extract de vanilie, până la omogenizare. După ce aţi făcut duş, masaţi pielea cu acest amestec, insistând pe zonele uscate sau aspre şi apoi clătiţi cu apă călduţă.

 

Ulei de măsline pentru păr sănătos

Uleiul de măsline este cunoscut pentru proprietăţile sale curative şi pentru efectele benefice asupra frumuseţii, datorită conţinutului ridicat de acizi graşi monosaturaţi şi antioxidanţi.

Mod de preparare: se amestecă trei linguri de ulei de măsline cu o jumătate de ceaşcă de miere. Se aplică amestecul pe toată lungimea părului evitând rădăcina şi se acoperă cu o folie. Se lasă să acţioneze 30 de minute, după care se spală, se şamponează şi se clăteşte bine.

 

Sucul de mere, cel mai bun tonic

Datorită conţinutului său de acizi, sucul de mere poate degresa pielea fără să o usuce. Acidul acetic acţionează ca astringent şi antisetic ţinând porii curaţi, acidul malic protejează pielea de toxine, iar amilaza, o enzimă exfoliantă ajută la eliminarea celulelor moarte şi a murdăriei de la suprafaţa pielii.

Mod de preparare: amestecaţi un sfert de ceaşcă de suc de mere (făcut acasă sau cumpărat) cu 4 linguri de hamamelis, după care turnaţi într-o sticlă curată. Aplicaţi pe faţă ,cu ajutorul unui tampon de bumbac, dimineaţa şi seara după ce v-aţi spălat, evitând zona ochilor.

Virgil Munteanu

Virgil Munteanu lucreaza in domeniul comunicarii din 1996. Incepand cu anul 2014, Virgil Munteanu, a inceput colaborarea, in calitate de redactor, imbratisand profesia de jurnalist, cu publicatii precum www.doctorulzilei.ro, www.animalzoo.ro, www.evz.ro, ww.capital.ro, www.evz monden.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel