duminică, august 14, 2022

Profesorul Vlad Ciurea, medic neurochirurg și director științific, a fost întrebat dacă creierul românilor se diferențiază față de al oamenilor din alte țări.

Neurochirurgul spune că românii au IQ foarte bun, sunt perspicace, însă au un mare defect: nu le place școala.

„Domnule profesor, ca neurochirug dumneavoastră și vedeți ce au românii în cap. E diferit creierul românilor? Se spune că suntem mai isteți, mai creativi” , a fost întrebat întrebat profesorul Vlad Ciurea în cadrul unui interviu DCnews.

Te-ar mai interesa: Atenție: Pofta de mâncare și durerile abdominale s...

„Da, un IQ foarte bun. Românul prinde foarte repede orice lucru. Un lucru care pare complicat, românul reușește să îl proceseze.

O îndemânare cu totul deosebită și folosește imediat ca să aplice. Partea proastă este că se lasă imediat de orice elemente care îl învață, nu aprofundează.

Asta e deosebirea dintre această nație și alte nații mai evoluate din Europa care continuă procesul de învățământ, procesul de aprofundare, procesul de tehnologizare și pot să aibă rezultate mult mai bune.


Românii au IQ foarte bun, însă nu le place cartea

Noi suntem extrem de superficiali. Credem că 2+2 fac 4, am rezolvat și plecăm acasă, nu este întotdeauna la fel, lucrurile sunt mult-mult mai complicate, și gândirea unora este mult mai complicată.

Te-ar mai interesa: De ce e bine să mănânci porumb fiert. Este o minun...

Din fericire, avem un IQ cu totul deosebit, suntem în general foarte perspicace. Dovada cea mea bună, simplu, românii când se duc în Italia în maximul două luni învață limba italiană.

Aduceți un italian în România, o să spuneți că duduie de cât de repede învață. Dar, într-adevăr, românii au o perspicacitate, a învăța tehnologia, a învăța geografia, istoria, a învăța limbile unor altor țări, a se adapta, poate că și nevoia îi îndreaptă spre aceste lucruri, deci suntem o nație care are o perspicacitate deosebită. Și în medicină au reușit foarte bine doctorii plecați din România.”, a explicat Vlad Ciurea pentru sursa menționată.

Te-ar mai interesa: De ce ți se face somn după masă? Un expert elucide...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private