marți, octombrie 27, 2020

Starea de urgență va reveni aici! Europa se pregătește de valul doi al pandemiei de COVID-19. Din păcate, din cauza numărului crescut de cazuri, două state europene deja au făcut anunțul.

Este vorba de Slovacia și Republica Cehă. Slovacia, țară cu 5,4 milioane de locuitori a înregistrat 9.343 de infecţii cu coronavirusul de la începutul pandemiei, iar 44 de pacienţi au decedat. Vineri, numărul contaminărilor zilnice a atins cifra record de 552. Portul măştii este deja obligatoriu în Slovacia în locurile publice, în interior.

Citește și:

Republica Cehă, ţară cu 10,7 milioane de locuitori, a înregistrat în total 65.313 cazuri confirmate de contaminare, dintre care 615 morţi.

Slovacia şi Republica Cehă vor declara fiecare starea de urgenţă în această săptămână pentru a lupta împotriva pandemiei de COVID-19, au anunţat separat premierii celor două ţări care au înregistrat o puternică recrudescenţă a cazurilor de contaminare.

Citește și:

Te poate interesa și: Cum știi că e răceală, gripă sau coronavirus? Simptomul care face diferența

Starea de urgență. “Situaţia este extrem de gravă şi consider că trebuie să adoptăm măsuri foarte radicale şi foarte îndrăzneţe”, a declarat luni şeful guvernului slovac, Igor Matovic, la finalul unei reuniuni a celulei de criză din ţara sa, potrivit Agerpres.

Măsura ar urma să fie adoptată de guvern miercuri şi ar fi a doua de acest gen de la începutul pandemiei.

Citește și:

La rândul său, premierul ceh, Andrej Babis, a anunţat o reuniune extraordinară a guvernului său miercuri, de asemenea, pentru a aproba starea de urgenţă.

Starea de urgență Potrivit restricţiilor luate în considerare de guvernul slovac, toate evenimentele sportive, culturale şi serviciile religioase vor fi interzise cu începere de la 1 octombrie.

Căsătoriile şi înmormântările vor fi autorizate numai dacă toţi participanţii fac dovada testului negativ la coronavirus.

Parteneri--