vineri, mai 27, 2022

Starea de urgență va reveni aici! Europa se pregătește de valul doi al pandemiei de COVID-19. Din păcate, din cauza numărului crescut de cazuri, două state europene deja au făcut anunțul.

Este vorba de Slovacia și Republica Cehă. Slovacia, țară cu 5,4 milioane de locuitori a înregistrat 9.343 de infecţii cu coronavirusul de la începutul pandemiei, iar 44 de pacienţi au decedat. Vineri, numărul contaminărilor zilnice a atins cifra record de 552. Portul măştii este deja obligatoriu în Slovacia în locurile publice, în interior.

Te-ar mai interesa: Transpiri în exces? Iată cum poți combate hiperhid...

Republica Cehă, ţară cu 10,7 milioane de locuitori, a înregistrat în total 65.313 cazuri confirmate de contaminare, dintre care 615 morţi.

Slovacia şi Republica Cehă vor declara fiecare starea de urgenţă în această săptămână pentru a lupta împotriva pandemiei de COVID-19, au anunţat separat premierii celor două ţări care au înregistrat o puternică recrudescenţă a cazurilor de contaminare.

Te poate interesa și: Cum știi că e răceală, gripă sau coronavirus? Simptomul care face diferența

Starea de urgență. “Situaţia este extrem de gravă şi consider că trebuie să adoptăm măsuri foarte radicale şi foarte îndrăzneţe”, a declarat luni şeful guvernului slovac, Igor Matovic, la finalul unei reuniuni a celulei de criză din ţara sa, potrivit Agerpres.

Te-ar mai interesa: Primarul Capitalei, „proiect minune” realizat după...

Măsura ar urma să fie adoptată de guvern miercuri şi ar fi a doua de acest gen de la începutul pandemiei.

La rândul său, premierul ceh, Andrej Babis, a anunţat o reuniune extraordinară a guvernului său miercuri, de asemenea, pentru a aproba starea de urgenţă.

Starea de urgență Potrivit restricţiilor luate în considerare de guvernul slovac, toate evenimentele sportive, culturale şi serviciile religioase vor fi interzise cu începere de la 1 octombrie.

Te-ar mai interesa: Ziua Igienei Menstruale. Menstruația – un su...

Căsătoriile şi înmormântările vor fi autorizate numai dacă toţi participanţii fac dovada testului negativ la coronavirus.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private