Sari la conținut

Rezidenţiat 2022. Câţi candidaţi luptă pentru posturile scoase la concurs

rezidentiat
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Examen de rezidențiat

Examenul de Rezidenţiat are loc duminică, 20 noiembrie 2022. Ministerul Sănătăţii anunţă că la concursul de anul acesta s-au înscris peste 10.300 de candidaţi, deşi sunt scoase la concurs circa 5.800 de locuri şi posturi.

Examenul de Rezidenţiat va fi organizat în şase centre universitare medicale din România.

Ministerul Sănătăţii a anunţat că, împreună cu cele şase Universităţi de Medicină şi Farmacie, organizează, duminică, 20 noiembrie 2022, concursul naţional de intrare în Rezidenţiat în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie.

”Anul acesta s-au înscris la concurs 10.330 de candidaţi. Aceştia vor concura pentru un număr de 5.866 locuri şi posturi din cadrul unităţilor sanitare aflate în subordinea Ministerului Sănătăţii şi a autorităţilor publice locale, pentru cele 3 domenii de pregătire: 4.734 locuri şi posturi pentru domeniul medicină, 621 locuri pentru domeniul medicină dentară şi 511 locuri şi posturi pentru domeniul farmacie”, a arătat sursa citată de news.ro.

Test grilă Rezidenţiat cu 200 de întrebări. Unde are loc examenul

Concursul se va desfăşura în şase centre universitare medicale: Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara, cu o durată de 4 ore, în care trebuie rezolvate teste de tip grilă cu 200 de întrebări.

”Echipa Ministerului Sănătăţii ia toate măsurile pentru a evita apariţia de disfuncţionalităţi în procesul de organizare, pentru ca toţi candidaţii să beneficieze de aceleaşi condiţii optime de desfăşurare a concursului”, a precizat Ministerul Sănătăţii. Informaţii suplimentare pot fi găsite pe site-ul rezidentiat.ms.ro.

Luna trecută, preşedintele Colegiului Medicilor din România, Daniel Coriu, a afirmat că este mare nevoie de medici cardiologi în ţară, atrăgând atenţia asupra unui fenomen îngrijorător – în România, anual, Colegiul eliberează doar 1.000 de avize de liberă practică. Asta în timp ce în Universităţile de Medicină din ţară termină, conform declaraţiei sale, în jur de 3.800 de studenţi, români şi străini. În Rezidenţiat intră în proporţie aproape egală, însă ulterior în ţară rămân să profeseze foarte puţini dintre ei. Şi nu salariile sunt principalul factor care îi determină să plece, spune prof. Daniel Coriu.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel