sâmbătă, iulie 31, 2021

Rezultate surprinzătoare. Ce se întâmplă în corp după prima doză de vaccin anti-covid? Dar după a doua doză?

Theodora Benedek este profesor universitar, un foarte apreciat medic primar cardiolog şi şeful

Clinicii de Cardiologie a Spitalului Clinic de Urgență Târgu Mureș. Theodora Benedek a verificat nivelul anticorpilor SARS CoV-2 la două săptămâni după administrarea primei doze de vaccin. Rezultatul a fost unul neașteptat.

Rezultate surprinzătoare. Ce se întâmplă în corp după prima doză de vaccin anti-covid?

Cu toate că studiile indică prezenţa unei cantităţi suficiente de anticorpi abia după administrarea rapelului, Dr. Benedek a avut o surpriza plăcută la aflarea rezultatului, chiar după prima doză. Rezultatul a arătat un nivel de anticorpi de trei ori mai mare decât e considerat

necesar pentru protecţia împotriva virusului.

„În cazul acestei determinari de laborator se considera că o valoare a titrului de anticorpi de peste 1 e pozitivă. Deci organismul are anticorpii necesari pentru a se lupta cu virusul. Iar titrul meu este de 4.4 unităti arbitrare pe ml, deci deja la 2 săptămâni am protecția necesară în cazul în care m-aș infecta cu coronavirus”, a declarat Theodora Benedek, potrivit Antena 3.

Adrian Streinu-Cercel. „Teoretic, după a doua doză, la şapte zile deja putem fluiera liniştiţi”

Dupa ce a primit rapelul la vaccinul anti-covid, medicul Adrian Streinu-Cercel a declarat pentru

Digi24 că după a doua doză nu nu mai suntem la risc să dezvoltăm infecţii severe.

„Am făcut niște teste la cei care s-au vaccinat în prima tură, chiar înainte de a doua administrare aveau anticorpi protectori. E de așteptat ca a doua doză să consolideze răspunsul la virus. Teoretic, după a doua doză, la şapte zile deja putem fluiera liniştiţi. Că nu mai suntem la risc să dezvoltăm infecţii severe cu noul coronavirus.

Dar, atenţie, masca va rămâne obligatorie în continuare până în 2023, pentru că acest vaccin ne protejează pe dinăuntru, nu ne protejează şi la nivelul mucoaselor. Astfel

încât, dacă dăm masca jos şi renunţăm la ea, avem toate şansele să luăm un virus pe care noi pe urmă să îl dăm mai departe unor persoane care nu sunt imunizate şi o să generăm în continuare îmbolnăviri”, a declarat Adrian Streinu-Cercel.

Cu toate acestea, Streinu-Cercel a mai precizat că românii trebuie să fie precauți în continuare, chiar dacă s-au vaccinat deja.

„Masca va fi obligatorie categoric până în 2022. Vaccinul ne protejează pe dinăuntru, nu la nivelul mucoaselor. Dacă dăm masca jos, e posibil să luăm virusul și să îl dăm celor care nu sunt imunizați.

Măsurile de precauție de

până acum trebuie menținute și chiar întărite, pentru ca imunizarea prin vaccinare și măsurile de protecție să ducă la reducerea foarte rapidă a circulației virusului”, a mai spus Adrian Streinu Cercel.

Ultimele stiri

Parteneri