sâmbătă, februarie 27, 2021

Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” a făcut dezvăluiri despre rezultatele unor teste pe oameni vaccinați anti-Covid cu prima doză. 

„Am făcut niște teste la cei care s-au vaccinat în prima tură, chiar înainte de a doua administrare aveau anticorpi protectori. E de așteptat ca a doua doză să consolideze răspunsul la virus.

Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, optimist în privința vaccinului

După a doua doză, la șapte zile, putem fluiera liniștiți că nu mai suntem la risc de a dezvolta infecții severe. Acest vaccin pe care l-am făcut ne protejează pentru toate tulpinile care sunt în circulație în acest moment. Pandemia se prezintă ca o cometa. Știm ca are o coadă lungă, la fel ca cea a pandemiei”, a explicat dr. Adrian Streinu-Cercel, potrivit protv. 

Medicul nu a fost atât de optimist când a venit vorba de măștile de protecție. El susține că vom fi nevoiți să le purtăm sigur până în 2020. Motivul: „Masca va fi obligatorie categoric până în 2022. Vaccinul ne protejează pe dinăuntru, nu la nivelul mucoaselor. Dacă dăm masca jos, e posibil să luăm virusul și să îl dăm celor care nu sunt imunizați”.

Ultimele stiri

Parteneri