sâmbătă, aprilie 1, 2023

Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” a făcut dezvăluiri despre rezultatele unor teste pe oameni vaccinați anti-Covid cu prima doză. 

„Am făcut niște teste la cei care s-au vaccinat în prima tură, chiar înainte de a doua administrare aveau anticorpi protectori. E de așteptat ca a doua doză să consolideze răspunsul la virus.

Te-ar mai interesa: Bacteria periculoasă care face ravagii în rândul c...

Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, optimist în privința vaccinului

După a doua doză, la șapte zile, putem fluiera liniștiți că nu mai suntem la risc de a dezvolta infecții severe. Acest vaccin pe care l-am făcut ne protejează pentru toate tulpinile care sunt în circulație în acest moment. Pandemia se prezintă ca o cometa. Știm ca are o coadă lungă, la fel ca cea a pandemiei”, a explicat dr. Adrian Streinu-Cercel, potrivit protv. 

Medicul nu a fost atât de optimist când a venit vorba de măștile de protecție. El susține că vom fi nevoiți să le purtăm sigur până în 2020. Motivul: „Masca va fi obligatorie categoric până în 2022. Vaccinul ne protejează pe dinăuntru, nu la nivelul mucoaselor. Dacă dăm masca jos, e posibil să luăm virusul și să îl dăm celor care nu sunt imunizați”.

Te-ar mai interesa: Nu o să mai tușești deloc! Pisează o banană și mai...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private