sâmbătă, aprilie 17, 2021

Spălatul vaselor și împachetarea hainelor poate că nu sunt cele mai atrăgătoare activități, dar un recent studiu al cercetătorilor americani dau ca sigur un beneficiu uluitor: aceste treburi casnice vă

pot prelungi viața!

Studiul efectuat în SUA a concluzionat că și activitățile ușoare ale persoanelor în vârstă cresc considerabil speranța de viață.

Cei care au efectuat zilnic cel puțin 30 de minute de activități casnice, precum spălatul podelei sau spălatul geamurilor și-au redus cu 12% riscul de a muri, potrivit DailyMail.

Cei care au avut activități mai solicitante, și-au redus cu 39% riscul de a muri! Aceste activități au inclus și plimbarea în pas alert sau cu bicicleta.

Orice mișcare contează, orice e mai bun decât nimic. Profesorul Michael LaMonte de la Universitatea din Buffalo

este cel care a condus acest studiu și  recomandă călduros toate activitățile care implică mișcare, pentru o viață mai lungă și sănătoasă.

La studiu au participat peste 6.000 de femei albe, afro-americane și hispanice, cu vârste cuprinse între 63 și 99 de ani, iar nivelul de activitate a fost măsurat cu ajutorul unui senzor pe care ele l-au purtat, în timpul activităților.

Ultimele stiri

Parteneri