Sari la conținut

Rică Răducanu internat de urgență în spital. Problema gravă de sănătate cu care se confruntă legenda fotbalului românesc

Susă foto: PlaySport

Marele Rică Răducanu, cunoscut pentru umorul său desăvârșit dar și pentru performanțele sportive în calitate de fost portar al echipei Rapid și al echipei naționale de fotbal, a fost internat de urgență în spital din cauza unor probleme grave de respirație care se manifestă în timpul somnului.

În cursul zilei de sâmbătă, 1 octombrie, Rică Răducanu a ajuns, de urgență, la o clinică din București. Cel poreclit Tamango are o criză de apnee și a fost pus de medici la aparatul de oxigen, conform surselor Playsport.ro.

Rică Răducanu se pregătește de o nouă operație. „Mi-e frică, dar nu am ce să fac”

Fosta glorie rapidistă a primit vestea teribilă, după ce tratatamentele încercate nu au dat roade. Astfel, Rică va trebui să ajungă iar pe masa de operație.

„Tot cu picioarele am probleme, cu genunchii, doctorul mi-a zis clar ce am și că fără proteze la ambii genunchi nu are ce să-mi facă. Nu vreau să mă operez căci trebuie, mai apoi, timp de șase luni, să învăț să merg din nou. S-au dus dracu cartilagiile, trebuie proteze, dar mi-e tare frică de operație!”, a declarat Rică Răducanu pentru Ego.ro.

Rică Răducanu se confruntă însă și cu altă problemă de sănătate, tot la nivelul membrelor inferioare, fiind diagnosticat și cu gută:

Boala asta e păcătoasă, nu mai trece, gata! Bine mi-a zis mie medicul Oprescu: „Doar la morga mai trece!”. A zis adevărat, până la urmă.”, ne-a mai declarat Rică Răducanu.

Sindromul de Apnee in Somn Obstructiv (SASO)

Sindromul de apnee in somn se manifesta prin oprirea respiratiei pentru cel putin 10 secunde, in mod repetat, si reprezinta o tulburare a somnului.

Sindromul de Apnee in Somn Obstructiv (SASO) este caracterizat de episoade repetate de blocare partiala sau totala a cailor respiratorii in timpul somnului, impiedicand patrunderea aerului in plamani. Aceste blocaje sunt cauzate de relaxarea muschilor care mentin in mod normal caile respiratorii deschise.

Sforaitul este un simptom al apneei in somn, acesta fiind si cel mai „zgomotos” simptom care trimite pacientul la medic, dar nu toti pacientii care sforaie au si apnee in somn.

Alte simptome pot include:

  • dificultati de concentrare,
  • dureri de cap matinale,
  • nevoia frecventa de a urina in timpul noptii (denumita nicturie),
  • probleme de libidoul,
  • tensiune arteriala ridicata si
  • crestere in greutate.

Apneea in somn de tip obstructiv netratata ar putea avea consecinte grave asupra starii de sanatate a pacientului. Calitatea scazuta a somnului si somnolenta din timpul zilei au incindenta ridicata in randul pacientilor care sufera de sindrom de apnee obstructiva in somn.

Intr-un studiu privind sofatul si accidentele rutiere la pacientii cu SASO, Administratia Nationala pentru Siguranta Traficului pe Autostrazi din SUA (NHTSA) estimeaza ca somnolenta la volan se afla printre principalele cauze ale accidentelor rutiere. Intr-un alt studiu desfasurat in Marea Britanie, conform datelor raportate de politie, intre 16 si 20% dintre accidente auto se produc pe fond de somnolenta si oboseala.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: