duminică, ianuarie 29, 2023

Ridichea neagră, remediu minune împotriva tusei.

Este bine știu faptul că tusea este un reflex de apărare al trupului nostru, prin care se elimină diferite particule străine, particule de praf, microbi, virusuri. Remediile naturale acționează asupra acestei probleme prin multiple mecanisme. Un remediu natural şi uşor de preparat în casă este siropul de ridiche neagră.

Acest tratament este bine cunoscut în spațiul est-european și indicat în cazul răcelilor şi dă rezultate rapide împotriva tusei bine cunoscut în spațiul est-european.

Te-ar mai interesa: NU CONSUMA suc de portocale înainte de masă! Poți ...

Ridichea neagră, remediu minune împotriva tusei

 • Este recunoscută şi întrebuințată în medicina naturistă din cele mai vechi timpuri datorită propietăților ei de vindecare a răcelilor, bolilor digestive şi biliare.
 • Este bogată în vitaminele B şi C, magneziu, fier, calciu, iod, uleiuri esențiale, enzime, microelemente şi flavonoide.
 • Este cunoscută şi ca un puternic energizant şi regenerant al ficatului, prin faptul că ajută la eliminarea toxinelor şi stimulează celula hepatică. Mai este folosită şi de către cei ce suferă de reumatism, gută, artrită, astm, rahitism, boli ale tiroidei, dar şi de cei care au anumite alergii.
 • Este bine să fie consumată preventiv, să facă parte din alimentație pentru că ajută la creşterea imunității, scade colesterolul, previne apariția bolilor de inimă, iar la copii ajută la fixarea calciului.

Sirop de ridiche neagră

Rețeta siropului minune

Siropul de ridiche neagră este unul dintre cele mai vechi remedii naturiste. Acesta este un remediu extrem de eficient și folosit cu succes în medicina tradițională românească, încă din cele mai vechi timpuri. Sirpul de ridiche neagră ameliorează, de obicei, tusea în două zile.

 • Este nevoie de o ridiche neagră căreia trebuie să-i tăiați vârful, cam o treime din lungimea ridichii.
 • Apoi scobiți puțin în interiorul ridichii pentru a face loc mierii.
 • Pentru un efect puternic, se recomandă mierea de albine naturală de tei. Acest tip de miere este un adevărat tratament natural împotriva insomniei, a sinusurilor înfundate, a rinitei alergice, a răguleșii etc.
 • După ce puneți mierea, se acoperă ridichea cu partea tăiată, ca un capac.
 • O lăsați apoi peste noapte, pentru a se forma siropul propriu-zis.
 • Începând cu a doua zi, puteți să luați câte două linguri, la interval de câteva ore.  Lichidul este plăcut la gust.
 • Singurele efecte secundare care pot apărea sunt respirația urât mirositoare şi balonarea.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private