Sari la conținut

Ritmul campaniei de vaccinare anti-COVID a încetinit, potrivit autorităților

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
pandemia de coronavirus

Ritmul campaniei de vaccinare anti-COVID a încetinit în mod substanțial, anunță autoritățile. Numărul persoanelor imunizate s-a înjumățit în foarte puțin timp, ajungând de la aproximativ 100.000 de doze administrate zilnic la aproape 54.000 de persoane imunizate în 24 de ore.

Ritmul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID a încetinit mult în ultimele zile. Dacă acum o săptămână se raportau peste 100.000 de doze administrate în 24 de ore, ieri acest număr aproape că s-a înjumătățit, doar aproximativ cincizeci și patru de mii de persoane au fost vaccinate, dintre care mai bine de jumătate au făcut rapelul, aceasta în condițiile în care în weekendul trecut au fost organizate mai multe maratoane și acțiuni de imunizare a populației, scrie Rador.

Ritmul campaniei de vaccinare s-a diminuat

Ritmul campaniei de vaccinare s-a diminuat și în Capitală, în ciuda noilor centre de vaccinare anti-COVID și a evenimentelor destinate imunizării.

Alin Stoica, prefectul Capitalei, anunță că se vor extinde eforturile de a imuniza populația, organizând noi puncte de vaccinare pentru zonele mai puțin favorizate.

Întrebat dacă zonele sărace ale Bucureștiului vor beneficia de imunizare din ușă în ușă, prefectul susține că vor exista metode de facilitare a vaccinării, însă nu la acest nivel.

„Este dificil să ne gândim la o astfel de abordare din uşă în uşă. Vrem să ajungem cât mai aproape de cetăţeni, în aşa fel încât nu doar capacitatea să fie acolo, ci şi accesibilitatea. Și primul val de accesibilitate a fost aceasta, de a deschide fără niciun fel de programare centre, după aceea centrele drive-through și acum vrem să ajungem aproape de oamenii care nu pot să ajungă în niciuna dintre părți.

Și mai avem o problemă cu persoanele care nu au de exemplu documente de identitate și pentru care toate aceste centre erau oarecum închise. Însă acum autoritățile se pot preocupa și vor permite vaccinarea și a acestor persoane și vor merge chiar acolo, în cartierele respective; vorbim de cartiere gen Ferentari, Giulești-Sârbi. În cartierul Ferentari, sectorul 5 deja are în plan să deschisă în cursul acestei săptămâni un centru de vaccinare lângă Piața Ferentari, și acela va fi un centru permanent.

Însă, pe lângă acesta, vor identifica și alte locuri unde să putem să facem niște activități sau niște acțiuni să le spunem de weekend, un fel de maratoane de vaccinare locale, mini-maratoane de vaccinare, să le spunem, că e mai exact”, explică prefectul Capitalei.

Stagnare și în Capitală

„Da, din păcate avem o stagnare. Cel puțin aici, în Bucureşti, numărul persoanelor care se vaccinează a rămas undeva la 13-14.000, deși capacitatea de vaccinare a fost crescută și accesibilizarea. Vom avea acțiuni punctuale și pe școli, de exemplu, pe școlile prin cabinetele școlare. De exemplu, vom avea un pilot, pe care l-am discutat deja cu Inspectoratul Școlar, să îl organizăm în două-trei școli; și, dacă acest pilot va avea date relevante de succes, atunci vom putea să extindem pilotul”, adaugă Alin Stoica, potrivit Rador.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.