sâmbătă, septembrie 24, 2022

Având în vedere contextul pandemic actual, ritmul campaniei de vaccinare anti-COVID este destul de scăzut. Acest lucru îi îngrijorează pe specialiști, mai ales după apariția variantei Omicron.

Vaccinul anti-COVID rămâne cea mai bună metodă de a ne proteja împotriva virusului și de a ne întoarce la o viață normală.

Cu toate acestea, numărul persoanelor vaccinate nu este suficient. Din ce în ce mai puține persoane aleg să se imunizeze anti-COVID, ceea ce ne pune în pericol în fața variantei Omicron, susțin specialiștii.

Te-ar mai interesa: Vă mai aduceți aminte de Dr. Quinn? Este fabulos c...

Ritmul campaniei de vaccinare, scăzut

Numărul persoanelor nou-vaccinate anti-COVID-19 în 24 de ore a coborât din nou sub 10.000. Bilanţul din această seară indică doar 9.685 de vaccinuri administrate ca prima doză şi aproximativ 30.000 ca rapeluri şi doze booster, anunță RRA.

Se menţine ritmul lent al campaniei, pe fondul tendinţei de scădere a numărului de cazuri noi de infectare; la prânz au fost anunţate puţin peste 1.400.

În spitale sunt în prezent aproape 5.200 de pacienţi cu coronavirus, dintre care 834 la terapie intensivă.

Se menţine în continuare destul de ridicat numărul deceselor asociate SARS-CoV-2, peste100.

Te-ar mai interesa: VIDEO cu bătaia dintre Anamaria Prodan și Reghecam...

Varianta Omicron se răspândește în toată lumea

Varianta Omicron a fost detectată în cel puțin 15 state de pe teritoriul american, iar unele autorități au impus vaccinarea obligatorie anti-COVID și în mediul privat, după ce angajații din administrație aveau deja această obligație. Bill de Blasio, primarul orașului New York, a anunțat astăzi că toți angajații din sectorul privat vor fi vizați de obligativitatea de a se vaccina împotriva noului coronavirus începând din 27 decembrie, fiind vorba aici de peste 180.000 de companii care ar trebui să implementeze această măsură.

Te-ar mai interesa: Fructul care te scapă de constipație. Mihaela Bili...

În Slovenia, Curtea Constituţională a decis că măsura de a impune vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 a angajaților din sectorul public, dacă aceștia nu pot face dovada trecerii prin boală, nu este constituțională.

Măsuri ale unor state europene de a face obligatorie vaccinarea tuturor persoanelor, cum ar fi Austria, ori de a-i plasa în lockdown pe nevaccinați au declanșat proteste ale celor care consideră că li se încalcă libertățile personale.

Te-ar mai interesa: Noi stenograme explozive în cazul lui Visarion Ale...

În Africa de Sud, unde a fost detectată pentru prima dată nouă tulpină, vaccinarea populației a fost accelerată, iar preşedintele țării a făcut apel populației să se imunizeze.

În ce privește situația din Europa, Omicron și-a făcut prezența în numeroase state, dar cele mai multe cazuri, peste 260, le-a anunțat Danemarca, ce testează masiv, dar face și multe secvențieri ale genomului.

Te-ar mai interesa: Ce înseamnă dacă te uiți la ceas la 17.17! Univers...

Mâine, miniștrii sănătății din statele europene se vor întâlni la Bruxelles, pentru a decide ce măsuri iau pentru prevenirea răspândirii noii tulpini. Deocamdată, cazurile de infectare cu Omicron sunt doar asimptomatice sau cu simptome foarte ușoare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private