Sari la conținut

Bărbatul din Bârlad, infectat cu Omicron, reacție halucinantă din partea vecinilor. Urlă la el să nu deschidă ușa sau fereastra, „să nu cumva să iasă virusul pe geam”

Bărbatul din Bârlad, infectat cu Omicron, reacție halucinantă din partea vecinilor. Urlă la el să nu deschidă ușa sau fereastra, „să nu cumva să iasă virusul pe geam”.

Sâmbătă, 4 decembrie, Institutul de Sănătate Publică a  primit rezultatul primelor secvențieri efectuate la Institutul National de Cercetare Medico-Militară Cantacuzino București. Rezultatele au confirmat prezența noii tulpini OMICRON la doi dintre pasagerii cursei din Africa de Sud care a aterizat la București în data de 30 noiembrie 2021.

Cele două persoane sunt asimptomatice și sunt izolate la domiciliu. Este vorba despre o femeie în vârstă de 48 de ani din județul Brașov și un bărbat în vârstă de 59 de ani din județul Vaslui.

„În acest moment, se așteaptă rezultatul secventierii probei recoltate de la sportivul din Baia Mare. Precizam că persoana depistată pozitiv care a fost în cursa aeriană din Maroc este confirmată cu varianta Delta a SARS CoV-2”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Bărbatul din Bârlad, infectat cu Omicron, reacție halucinantă din partea vecinilor

Ulterior acestui comunicat, reacția celor din jurul bărbatului din Bârlad a fost una șocantă. În ciuda faptului că acesta nu a vrut să apară public și a refuzat orice fel de declarații, vecinii săi i-au aflat identitatea.

Potrivit vremeanoua.ro, bărbatul se plânge de atitudinea vecinilor, care îi cer să nu deschidă ușa sau fereastra, „să nu cumva să iasă virusul pe geam”. Și asta, în ciuda faptului că bărbatul se află în carantină și nu prezintă niciun fel de simptome.

„Acesta nu vrea sub nicio formă să stea de vorbă cu presa și vrea să rămână în anonimat. Se plânge deja de atitudinea ostilă a vecinilor, care-i transmit să nu deschidă ușa sau fereastra, ca nu cumva “virusul să iasă pe geam”.

Bărbatul, de 59 de ani, se află izolat într-un apartament situat la un etaj superior într-un bloc din Bârlad.

Vecinii sunt disperați că s-ar putea infecta cu această nouă tulpină, mai ales după ce au citit pe internet, că această noua mutație a virusului este atât de contagioasă, încât se ia și când se deschide ușa. Inclusiv polițiștii sunt îngroziți de această fobie.

Când îl verifică, aceștia îl sună din fața blocului și îl pun să se afișeze la fereastră, nu urcă la ușa acestuia și nici nu-l lasă să deschidă geamul”, scriu jurnaliștii de la Vremea Nouă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel