sâmbătă, iunie 3, 2023

RMN de ultimă generație a fost lansat în România. Este primul echipament de Rezonanță Magnetică care folosește doar șapte litri de Heliu pentru răcirea magnetului și reduce cu 50% timpul de scanare.

Philips a lansat în România Ingenia Ambition 1.5T, primul echipament care  introduce tehnologia revoluționară BlueSeal de răcire a magnetului cu doar 7 litri de Heliu, comparativ cu cei peste 1500 de litri utilizați pe ehipamentele convenționale.

Te-ar mai interesa: Laptele este mai hidratant decât apa. Studiu surpr...

Mai mult decât atât, sistemul complet încapsulat nu necesită instalarea sistemului de evacuare a Heliului și cântărește 2300 kg, reducând semnificativ provocările de amplasare și costurile de amenajare a spațiului.

Ingenia Ambition îmbină atât tehnologia BlueSeal, cât și inovații pentru eficientizarea  fluxului de lucru. Acestea contribuie la reducerea semnificativă a timpului de pregătire al scanării, cât și a timpului de scanare, păstrând calitatea înaltă a imaginii.

Această lansare introduce noul portofoliul Philips de echipamente de Rezonanță Magnetică. Acesta cuprinde atât echipamente noi, cât și tehnologii și aplicații software destinate îmbunătățirii rezultatelor, a experienței pacienților și personalului medical, precum și reducerii costurilor.

Te-ar mai interesa: Eliminarea acidului uric. Alimente și băuturi reco...

“Imagistica prin Rezonanță Magnetică oferă capabilități excepționale de diagnosticare și de ghidare a terapiei, însă generează și o serie de cerințe operaționale considerabile pentru spital sau centrul imagistic având în vedere condițiile de instalare, amprenta asupra mediului și mentenanța”, a declarat Arjen Radder, Global Business Leader pentru Rezonanță Magnetică în cadrul Philips.

Te-ar mai interesa: Prof. dr. Leon Dănăilă: “Adevărata maladie Alzheim...

“BlueSeal este o tehnologie revoluționară și suntem mândri să fim primii de pe piață care o utilizează. Rezervoarele de Heliu etanșeizate  reduc considerabil cantitatea de Heliu necesară pentru răcirea magnetului la mai puțin de jumătate de procent din cantitatea utilizată pe echipamentele dezvoltate până în acest moment. Acest lucru are ca rezultat o serie de beneficii operaționale semnificative, inclusiv o amprentă de instalare mai mică, mai ușoară și mai flexibilă, respectiv o revenire mai eficientă la operațiunile curente în cazul în care apare o întrerupere de funcționare.”

Te-ar mai interesa: Oboseala persistentă poate fi un semn al bolilor d...

 

În plus față de tehnologia BlueSeal, sistemul Ingenia Ambition este dotat cu alte trei tehnologii importante, care asigură confortul și complianța pacientului pe durata întregului proces, contribuie la standardizarea și accelerarea fluxului de lucru și permit obținerea unui diagnostic de încredere. Două dintre acestea, VitalEye si Vital Screen, reduc timpul de pregătire al scanării la mai putin de 1 minut, iar aplicația Compressed SENSE reduce timpul de scanare cu până la 50%, păstrând calitatea înaltă a imaginii.

Te-ar mai interesa: Cele mai norocoase zodii ale lunii iunie. Ar putea...

Tehnologia Vital Screen, prin cele două ecrane de 12inch poziționate de o parte și de cealaltă a tunelului, oferă acces operatorului la toate informațiile necesare despre pacient și despre tipul de scanare, iar Tehnologia VitalEye este o abordare unică menită să detecteze mișcările respiratorii ale pacientului din timpul scanării,  chiar și pe cele imperceptibile cu ochiul liber, prin intermediul unei camere video amplasate la ieșirea din tunel.

”Suntem deosebit de încântați să lansăm în România unul dintre cele mai inovatoare echipamente de Rezonanță Magnetică Philips la doar o săptămână de la lansarea globală. Acest lucru evidențiază angajamentul nostru de a contribui la creșterea acessului la tehnologii inovatoare atât pentru pacienți, cât și pentru personalul medical din România. Inovația reprezintă valoarea de bază a companiei Philips și ne dorim să fim permanent un catalizator al schimbării, prin tehnologiile și soluțiile pe care le oferim, precum și un partener pentru servicii medicale de calitate” a declarat Alexandru Popescu, Market Leader Philips Health Systems pentru Europa Centrală și de Est.

Ingenia Ambition 1.5T a fost lansat în România în cadrul Congresului Național de Radiologie și Imagistică Medicală, care s-a desfășurat în intervalul 20-22 septembrie, la Eforie Nord.

Prima instalare comercială a echipamentului Ingenia Ambition 1.5T a fost finalizată la Spitalul Uster, un furnizor de servicii medicale primare din cantonul Zurich, Elveția.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private