miercuri, martie 29, 2023

Rol 2 și Spitalul Colentina îl contrazic pe Vlad Voiculescu. „Cazurile de decese Covid au fost raportate ca atare de formațiunea medicală atât în Corona Forms, cât și în platforma Alerte MS”.

Vlad Voiculescu a declarat, în cursul zilei de luni, că la Spitalul Colentina și Rol2 sunt diferențe de sute de morți între numărul raportat și numărul real. La puțin timp, Ministerul Apărării a transmis că spitalul militar ROL 2 care funcționează în incinta Institutului „Ana Aslan” a înregistrat 82 de decese pe care le-a raportat atât în plaforma Coronaforms, cât și în platforma Alerte MS.

Te-ar mai interesa: Dormi mai mult de 8-9 ore? Află care sunt efectele...

Rol 2 și Spitalul Colentina îl contrazic pe Vlad Voiculescu

„Cu privire la informațiile apărute în spațiul public referitoare la raportarea deceselor cauzate de COVID-19 de către Formațiunea medicală de tratament ROL 2, facem următoarele precizări:

Formațiunea medicală de tratament (FMT) ROL 2, amplasată în perimetrul Institutului de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan” din Otopeni, funcționează ca spital COVID din luna aprilie 2020.

Toate decesele înregistrate în această unitate medicală operaționalizată de Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Carol Davila” au fost centralizate și raportate în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Te-ar mai interesa: CAZ IREAL la Maternitatea din Botoșani. La doar 19...

Din data de 10 ianuarie 2021, când FMT ROL 2 a primit drepturi de acces în aplicația Corona Forms, au fost constatate 82 de decese, care au fost raportate ca atare de formațiunea medicală atât în Corona Forms, cât și în platforma Alerte MS, lucru care poate fi verificat cu maximă celeritate de către oricare dintre autoritățile care au acces în aceste baze de date, conform competențelor legale”, se arată în comunicatul de presă al MApN, postat pe contul de Facebook al Spitalului Universitar de Urgență Militar Central.

Te-ar mai interesa: Ai început să uiți lucruri? Ți-e greu să îți expri...

De asemenea, și Spitalul Colentina a renumărat cazurile de decese COVID-19. Potrivit comunicatului, până luni la ora 9:00 spitalul a raportat 727 de decese în platforma Alerte MS și până la ora 14:00 erau raportate 731 de decese în platforma Coronaforms.

„Având în vedere informațiile difuzate în mass-media, cu privire la existența unei inadvertențe în raportarea numărului de decese Covid-19, facem următoarele precizări:

Te-ar mai interesa: Avertisment pentru glicemie crescută: 2 semne pe c...

Spitalul Clinic Colentina a devenit spital suport Covid în data de 27.03.2020. În conformitate cu reglementările legale în vigoare, de la acea dată până în prezent Spitalul Clinic Colentina a raportat în aplicația informatică Alerte MS un număr de 727 decese Covid-19 (19.04.2021, ora 9:00).

Totodată, au fost raportate în dinamică, imediat la DSPMB, conform metodologiei INSP un număr de 731 decese Covid-19 (19.04.2021, ora 14:00)”, se arată într-un comunicat din partea Spitalului Coelntina.

Te-ar mai interesa: Leacul simplu și natural care te scapă de infecții...

Fostul ministrul al Sănătății susținea că diferența dintre cele două raportări este de peste 500 de decese doar la spitalul Colentina.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private