Sari la conținut

Vlad Voiculescu, acuzații grave: Ministerul Sănătății este în colaps!/ Diferențe de sute de morți la Spitalul Colentina și ROL 2

Vlad Voiculescu, acuzații grave: Ministerul Sănătății este în colaps!/ Diferențe de sute de morți la Spitalul Colentina și ROL 2

La doar câteva zile de la demiterea din funcția de ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu face o serie de acuzații la adresa sistemului medical. Acesta a spus, potrivit EuropaFM, că la Spitalul Colentina, sunt diferențe de sute de morți între numărul raportat și numărul real. De asemenea, acesta susține că mai sunt spitale unde există astfel de probleme, printre care și Rol 2, unitatea militară din curtea Institutului Ana Aslan.

Acuzații grave: Ministerul Sănătății este în colaps!

Vlad Voiculescu: La Spitalul Colentina, vedem că diferența este de sute, de sute de persoane. Raportarea din platforma în care raportează doar spitalele este semnificativ mai mare decât numărul din platformă unde ar trebuie raporteze atât spitalele cât și DPS-urile prin medicii de familie, prin DSP-uri.

Prezentator: Deci spitalul raporta în platforma dumneavoastră cu sutele? Câte sute mai mult decât în partea cealaltă?

Vlad Voiculescu: Peste 500!

Prezentator: Și cum se explică faptul că în partea cealaltă același spital se vedea cu mai puține?

Vlad Voiculescu: Două lucruri, două probleme! Unu, metodologia, doi, aplicarea metodologiei. Am aflat de această problemă cu câteva zile înainte, nu era singura problemă de pe masă!

Prezentator: Mai puteți numi unul pe negativ?

Vlad Voiculescu: Rol 2, acea unitate militară din curtea Institutului Ana Aslan. Acolo există, de asemenea, o diferență!

Prezentator: În momentul în care ați văzut datele acestea, care a fost decizia dumneavoastră ca ministru? Să informați superiorii respectivi sau să lucrați doar în cadrul ministerului până când vă lămuriți?

Vlad Voiculescu: Singura decizie rezonabilă într-o astfel de chestiune care este sensibilă și importantă, ca să nu zic gravă, singura decizie este să faci ceea ce trebuie să faci ca să înțelegi dimensiunea problemei, după care e normal că lucrurile astea ar fi trebuit să ajungă la premier, la președinte și așa mai departe.

Vlad Voiculescu: Ministerul Sănătății este în colaps!

De asemenea, Vlad Voiculescu mai spune că Ministerul Sănătății este în colaps. Voiculescu susține că a încercat să eficientizeze activitatea ministerului în detrimentul ieșirilor publice care l-ar fi ajutat mai mult la imagine.

Vlad Voiculescu: Am preferat să fac ceea ce mi s-a părut mie că e absolut urgent. Și anume să petrec timp alături de colegii pe care i-am adus și să încerc să reconstruiesc o instituție care este în colaps, și anume Ministerul Sănătății.

Mult mai simplu ar fi fost să merg de la un spital la altul și să ies în fața spitalului și să spun câteva vorbe despre cât e de rău și care este situația pandemiei în acel moment. Ăsta era planul meu, să dedic mult mai mult timp comunicării publice, care este necesară. Sigur, aș fi putut să fac lucrurile mai bine în direcția asta.

 

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.