marți, octombrie 4, 2022

Un român din Iași a a ajuns la spital, infectat cu un virusul West Nile. Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu, a declarat, joi, că pacientul s-a prezentat la spital cu febră de 39 de grade, cefalee şi simptome clinice de meningită.

Bărbatul provine din zona rurală şi le-a precizat medicilor că nu a călătorit în străinătate.

Potrivit medicului Florin Roşu, în urma examenelor medicale au fost depistaţi anticorpii specifici infestării cu virusul West Nile.

Te-ar mai interesa: Curățarea plămânilor acasă. Rezultatele apar imedi...

Medicii atrag atenția

„Cazul pacientului a fost unul complex. Vârsta înaintată, comorbiditatea dată de neoplasm de colon operat, simptomele pe care le prezenta, toate reprezentau riscuri importante. Bărbatul a fost supus tratamentului specific şi monitorizat 24 din 24 de ore de echipa medicală. După zece zile de spitalizare analizele arată că a trecut prin boală şi este în afara oricărui pericol. Putem spune că a fost norocos”, a afirmat medicul Florin Roşu, potrivit stirileprotv.

Medicul ieşean a atras atenţia că este indicat ca oamenii să se adreseze medicilor specialişti imediat ce apar primele simptome.

Te-ar mai interesa: Profită de Revelion să îți faci plinul de sănătate...

„Atragem atenţia populaţiei asupra unui fapt îngrijorător pe care nu l-am regăsit doar în acest caz. Pacienţii se adresează medicilor specialişti după mai multe zile în care dezvoltă simptome. În acest caz, bărbatul a stat mai bine de o săptămână la domiciliu cu automedicaţie, în condiţile în care a prezentat febră de peste 39 de grade mai multe zile. Motivul pentru care s-a adresat spitalului nostru este că starea febrilă persista.

Te-ar mai interesa: Boala care provoacă mai multe decese decât canceru...

Vă rugăm să nu neglijaţi modificări ale stării de sănătate. Luaţi legătura cu medicul de familie sau medicului specialist, singurii care pot lua decizii în cunoştinţă de cauză atunci când este vorba de probleme de sănătate”, a adăugat managerul spitalului de Boli Infecţioase Iaşi, Florin Roşu.

Potrivit medicului Florin Roşu, este primul caz de infectare cu virusul West Nile înregistrat anul acesta la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

Te-ar mai interesa: Câte grade are în casă ministrul Energiei: Nu stau...

Zeci de cazuri de infectare cu West Nile în Grecia

În Grecia, condiţiile meteo din ultima vreme au favorizat înmulţirea cazurilor de infectare cu virusul West Nile.

În această vară au fost raportate 87 de îmbolnăviri, dintre care 27 în ultima săptămână, precum şi 5 decese. Pacienții infectați cu West Nile aveau vârste de peste 70 de ani şi moartea lor a fost influențată de comorbidități, potrivit radiocluj.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private