duminică, iunie 4, 2023

România a pierdut încă o somitate din lumea medicală. Unul din cei mai apreciați medici pediatrici din Cluj-Napoca, dr. Gheorghe Popa, s-a stins din viață, lăsând în urma sa zeci de copii vindecați.

„Este un moment foarte trist pentru echipa Centrul de Pediatrie. Dr. Gheorghe Popa, un medic atât de iubit și apreciat de pacienți și colegi, a plecat dintre noi. Ne luăm la revedere de la un membru important și atât de apreciat al echipei noastre, dar și în comunitatea medicală a acestui oraș. A fost alături de noi și de micuții pacienți, dând dovada de profesionalism și iubire față de oameni până în ultima clipă a vieții. La revedere, domnule doctor! Vă mulțumim pentru tot!”, au scris reprezentanții Centrului de Pediatrie.

Te-ar mai interesa: Mihai Voropschievi a realizat horoscopul sufletelo...

Gheorghe Popa a fost extrem de apreciat de-a lungul anilor, lucru pe care îl putem remarca și în mesajele scrise de clujeni după moartea sa.

„Dumnezeu sa îl odihnească în Lumina Veșnică! A fost dedicat total oncopediatriei și hematologiei pediatrice. A tratat cu profesionalism și dăruire generații de copii bolnavi, era o provocare și un țel suprem vindecarea fiecărui caz, ghidându-se cu stoicism și mult curaj după motto-ul: cancerul este și poate fi curabil, mai ales în vremurile mai noi. A fost un erou și un câștigător în bătălia cu bolile oncopediatrice. Și mai presus de toate, și -a pus pus amprenta asupra multor medici în formarea și trecerea lor prin compartimentul de oncopediatrie, pe fiecare ne-a învățat ceva domnul conferențiar dr Gheorghe Popa! Domnul sa îl odihnească în ceata drepților!”, a scris o clujeană pe rețelele de socializare.

Te-ar mai interesa: Medicii trag un semnal de alarmă! Otrava care îți ...

Dr. Popa a tratat mii de cazuri de hemopatii benigne și peste 500 de cazuri de cancer, cu o rată de succes comparabilă cu cea din principalele centre specializate din țară.

A petrecut cea mai mare parte a carierei sale în cadrul Clinicii Pediatrie II din Cluj-Napoca, unde a fost conferențiar universitar, șeful Compartimentului de Oncologie și Hematologie, iar în perioada 2017-2019 a fost șeful clinicii.

Te-ar mai interesa: Horoscop rune 5-11 iunie 2023, cu Mihai Voropchiev...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private