Sari la conținut

România a trecut de 6 milioane de persoane vaccinate. 40% din populație, imunizată anti-COVID

Din cuprinsul articolului

Imunitatea colectivă este esențială pentru a combate pandemia de coronavirus. România a atins pragul de 6 milioane de persoane vaccinate, fiind tot mai aproape de imunitatea necesară. Pentru o protecție optimă, aproximativ 70% din populația României trebuie să fie imunizată.

Potrivit RADOR, România a trecut azi de 6 milioane de persoane vaccinate anti-COVID-19 cu schema completă.

Ritmul campaniei naţionale de imunizare a crescut semnificativ în ultimele zile, iar bilanţurile zilnice indică cifre cel puţin duble faţă de ce se înregistra în urmă cu o săptămână – astăzi s-a stabilit un nou record de persoane nou-vaccinate în 24 de ore: peste 111.000. Mai bine de jumătate au făcut serul în doză unică de la Johnson&Johnson.

Mâine va fi recepţionat un nou lot din acest vaccin: aproape 800.000 de doze vor ajunge la Centrul Naţional de Stocare de la Bucureşti.

6 milioane de persoane vaccinate

România a ajuns la 40% din populaţia de peste 18 ani vaccinată anti-COVID – a anunţat, ieri, coordonatorul campaniei naţionale, medicul Valeriu Gheorghiţă.

Pentru o protecție suficientă, 70% din populație trebuie să fie imunizată fie natural, fie artificial. Autoritățile recomandă, însă, vaccinarea, fiind cea mai sigură metodă de a dobândi protecție.

Schema de vaccinare, adaptată în conformitate cu recomandările EMA

Autorităţile de la Bucureşti vor adapta schema de vaccinare anti-COVID-19 în conformitate cu recomandarea Agenţiei Europene a Medicamentului, privind administrarea booster-ului din vaccinul Moderna la jumătate din cantitatea unei doze.

Până la sfârşitul săptămânii va fi luată o decizie şi în privinţa dozei de rapel pentru cei care s-au vaccinat cu Johnson & Johnson.

Cel mai probabil va fi utilizat un vaccin pe bază de ARN-mesager, însă nu e exclusă nici folosirea aceluiaşi ser, a spus coordonatorul Campaniei Naţionale de Vaccinare.

Serul Johnson and Johnson este folosit în România de la începutul lunii mai, astfel că săptămâna viitoare se vor împlini 6 luni de la primele doze administrate. 1.237.000 de români au optat până acum pentru vaccinul în doză unică.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: