marți, ianuarie 31, 2023

Țara noastră este codașă într-un clasament internațional al igienei orale. Datele arată că un român, în medie, se spală o dată la trei zile și schimbă periuța după trei ani, greșeală imensă, întrucât schimbată atât de rar, periuța devine un focar de infecție.

Există și cazuri grave, atunci când toată familia folosește aceeași periuță de dinți, iar la medicul stomatolog nici nu se gândesc să ajungă.

Te-ar mai interesa: Ce a pățit un bărbat după ce a mâncat zilnic pui l...

Motivele care îi țin pe români departe de cabinetele de stomatologie sunt frica și lipsa banilor.

În medie, un român consumă într-un an un tub și jumătate de pastă de dinți, pe când europenii folosesc 4 flacoane de pastă de dinți pe an.

Când vine vorba de curățarea dinților, românii apelează la ingredientele din cămară și se spală cu bicarbonat, sare de lămâie sau mălai, potrivit PrimaTV.

În lipsa unei igiene orale corespunzătoare, se ajunge mult mai ușor la carii și paradontoză.

Stomatologii recomandă spălarea pe dinți de cel puțin două ori pe zi, dimineața și seara. După micul dejun și seara, înainte de culcare.

Te-ar mai interesa: Boala periculoasă de care o persoană din zece sufe...

Periajul trebuie executat corect, de la gingie în jos, în partea superioară și de la gingie în sus, pentru partea inferioară a danturii și trebuie să dureze aproximativ două minute.

Sunt recomandate și apa de gură și ața dentară, pentru eliminarea resturilor alimentare, care pot rămâne în spațiile interdentare.

Este esențial să ajungeți la dentist cel puțin o dată pe an, mai ales că acum, toate cabinetele stomatologice au metode de tratare fără dureri. Ideal este ca un stomatolog să vă consulte o dată la șase luni.

Te-ar mai interesa: Medicamentul pentru hipertensiune arterială care î...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private