Sari la conținut

România, cuprinsă de incendii din cauza căldurii. Raed Arafat, anunț de ultimă oră

incendiu
Sursă FOTO: EVZ
Incendii care au șocat România

România, cuprinsă de incendii din cauza căldurii. Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a făcut primele declarații în contextul în care incendiile fac ravagii în țara noastră.

Potrivit Antena 3, treizeci de hectare de vegetație ard în județul Mehedinți de mai bine de 2 zile. Pompierii intervin, dar pe măsură ce reușesc să lichideze un focar izbucnește altul.

„Şi la acest moment, pe lângă incendiul de vegetație de la Mehedinți există încă 2 intervenții una în București-Ilfov și una în zona Sălaj.

Sunt 2 intervenții care sunt tot pentru vegetație uscată și aceste incendii de multe ori sunt provocate.

Deci ele apar pentru că unii vor să curețe câmpurile, dau foc în mai multe zone la un câmp după care pompierii trebuie să facă tot posibilul să stingă acest incendiu.

Este foarte greu să fie identificați și da, Poliția și Jandarmeria se ocupă de acest lucru și cu siguranță chiar și ulterior vom putea identifica persoanele respective pentru a fi trase la răspundere.

Astfel de incendii pot și să producă victime. Un incendiu de acest gen la Iași a avut în final, din păcate, o victimă.

Ce pățesc cei produc un incendiu de vegetaţie

În momentul în care este prinsă persoană și bineînțeles, aici justiția decide, persoana respectivă poate să fie luată pe dosar penal pentru că a produs un deces, chiar dacă nu este intenționat.

Toată lumea este avertizată de noi în continuu să nu dea foc la vegetația uscată”, a explicat Raed Arafat.

Grecia mistuită de incendii. Pompierii români ajută la stingerea focarelor

În momentul în care a fost întrebat de misiunile pompierilor români trimiși în Grecia, Raed Arafat a spus:

„La acest moment, pompierii noștri din Grecia participă la misiuni, la solicitarea colegilor din Grecia, sunt și din alte țări. Știți că acolo noi i-am trimis într-un proiect nou de prepoziționare.

Este o echipă mai mică de 28 de colegi împreună cu tehnica lor. Misiunea lor, în mod normal, se termină la sfârșitul acestei luni pentru că vor fi înlocuiți de alți pompieri din alte țări europene.

Vom vedea care va fi decizia și dacă se va solicita sprijin suplimentar de intervenție. La acest moment, în Slovenia nu e vorba de trimitere de pompieri acolo.

Ministerul Apărării, în urma deciziei luată astăzi dimineață de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență și a primului ministru, au fost trimise 2 avioane de stingere și un avion de sprijin logistic.

Aceste avioane sunt trimise pentru stingere pe calea aerului. Există un om de legătură din partea departamentului și a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, dar misiunea este executată de Forțele Aeriene Române”, a spus Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, în emisiunea News Magazine de la Antena 3.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: