Sari la conținut

România duce lipsă de medici: Județul care are un singur stomatolog la aproape 18.000 de persoane

În județul Vaslui, un singur medic stomatolog la aproape 18.000 de persoane. România duce lipsă de medici – o arată, atât situația din teren, cât și datele statistice. Studii recente evidențiază faptul că în orașe există un medic la aproape 200 de persoane, iar la sate unul la aproape 1.600 de pacienți.

Situația devine de neimaginat în anumite specialități, mai ales în județele mai sărace din țară, informează un corespondent RRA.

În studiul numit „România cu un singur chip”, partea a II-a, realizat de Ambasada Sustenabilității în România, în parteneriat cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului, datele despre județul Vaslui scot în evidență o realitate dificilă cu care se confruntă populația zonei, și anume lipsa medicilor.

Deficitul arată că există în medie un medic la aproape 2.900 de persoane

România duce lipsă de medici: Dacă în privința medicilor de familie, de pildă, deficitul arată că există în medie un medic la aproape 2.900 de persoane, în ceea ce privește medicii stomatologi în județul Vaslui, arată studiul, activează un singur medic la aproape 18.000 de persoane, în timp ce media la nivel național este de un medic stomatolog la aproape 700 de oameni.

În județul Vaslui, un singur medic stomatolog la aproape 18.000 de persoane

Situația de la Vaslui este cunoscută la nivel local, iar Direcția de Sănătate Publică Vaslui, cel puțin în privința deficitului de medici de familie, a făcut demersuri insistente pentru ca tinerii specialiști să vină să lucreze în județ, însă rezultatele se lasă așteptate, întrucât tinerii rezidenți caută zone mai dezvoltate din punct vedere economic pentru a se realiza profesional.

În privința medicilor stomatologi, problema cu adevărat importantă, spun reprezentanții locali ai profesiei, este legată de prețurile mari ale serviciilor stomatologice în comparație cu plafonul decontat de stat lunar, mult prea mic, pentru ca orice cetățean asigurat să aibă acces la tratamente stomatologice, scrie sursa menționată.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel