Sari la conținut

România educată. Țara în care o fată de 16 ani merge pe jos 26 de kilometri zilnic. Nu are bani de abonament, dar nici nu vrea să lipsească de la ore

România educată. Țara în care o fată de 16 ani merge pe jos 26 de kilometri zilnic. Nu are bani de abonament, dar nici nu vrea să lipsească de la ore.

Bianca Michiu este din Iași și are 16 ani. Merge zilnic câte 26 de kilometri pe jos, pentru că nu are bani de abonament și nici nu vrea să lipsească de la școală.

O fată de 16 ani merge pe jos 26 de kilometri zilnic. Nu are bani de abonament, dar nici nu vrea să lipsească de la ore

Potrivit BZI, fata locuiește în comuna Șipote din județul Iași, alături de mama ei, grav bolnavă, și tatăl său, Sebastian Michiu, singurul care muncește și mai aduce un ban în casă. Bianca se teme să se urce în mașini străine așa că merge pe jos până la Liceul Tehnologic Vlădeni, la Profilul Textile, unde este elevă în clasa a IX-a.

„Nu se întâmplă tot timpul să merg pe jos, decât când nu am bani de autobuz. Un bilet costă 10 lei dus și 10 lei întors, iar când nu am bani, nu am ce să fac, merg pe jos. E greu, e frig, mi-e foarte frică, mai ales seara, când mă întorc.

Când plec e mai bine, merg ușor pe marginea asfaltului, dar când ajung lângă lacul de la Hălceni, bate vântul foarte tare. De acasă și până la liceu, fac o oră. Mi-e foarte frică seara să mă întorc”, a declarat Bianca, potrivit sursei citate.

Visul Biancăi este să ajungă o croitoreasă de succes

Adolescenta visează să devină o croitoreasă de succes și să aibă un viitor strălucit în această meserie, după ce va termina studiile.

Bianca Michiu reușește cu greu să își cumpere un abonament de transport din banii de bursă socială, singurul ei venit. Nu îi este rușine că nu are bani și că trebuie să meargă pe jos. Colegii și profesorii cunosc situația fetei și o ajută atunci când pot.

„Îmi place să merg la școală, să stau cu prietenele mele, mai trece timpul. Materia mea preferată e matematica, dar ce îmi place mie cel mai mult să fac este să cos. Știu să cos foarte bine.

Mi-ar plăcea să reușesc să devin croitoreasă, dar nu vreau să îmi fac speranțe prea mari. Eu iau bursă socială, dar nu îmi ajunge nici să îmi plătesc abonamentul, pentru că este mult mai scump. Doar pentru o săptămână costă 90 de lei, și bursa mea este puțin peste 200 de lei pe lună.

Am noroc că mă mai ajută frații mei mai mari, dar și ei au familiile lor și nu reușesc nici ei mereu. La vară o să fie mai bine. Nu îmi este rușine să merg pe jos, asta e situația. Luna asta am mers pe jos de 3, 4 ori, atât.”, a precizat eleva.

Familia Michiu are un venit lunar de aproximativ 600 de lei, ce reprezintă bursa socială a fetei și alocația acesteia.

Din păcate, de multe ori, pentru că mama ei este bolnavă, Bianca este cea care gătește și face curat în casă, înainte să plece la școală.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel