duminică, noiembrie 27, 2022

În cursul unei conferințe susținută pe 26 septembrie, ministrul Sănătății a adus la cunoștina publicului valul de scumpiri ce se va resimți la medicamentele generice, scumpiri datorate facturilor foarte mari la gaz și energia electrică.

„Noi nu avem în România decât producători de medicamente generice. Odată cu creșterea costurilor la energie în mod evident va avea un impact şi asupra costurilor acestor medicamente.

Te-ar mai interesa: Ce trebuie să faci cu o zi înainte de Sf. Andrei! ...

Am generat deja un grup de lucru care să se ocupe de acest lucru.

O rezolvare punctuală a problemei nu înseamnă că va rezolva problema în ansamblu.

E important să avem medicamentele la cel mai mic preţ care face posibilă prezența medicamentelor pe piaţă şi nu cel mai mic preţ care duce la dispariția medicamentelor de pe piaţă”, a spus ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Criză în spitale. Operații amânate din cauză că lipsește medicamentul care trezește pacienții din anestezie

Medicamentul Neostigmină, folosit și extrem de important în intervențiile chirurgicale, pentru că este aplicat la finalul operațiilor, pentru relaxarea musculară a pacienților, nu mai există în stocul unităților medicale.

Te-ar mai interesa: Cum arată sora lui Mihai Trăistariu. Este cu 13 an...

DECIZIE ȘOC! Spitalele refuză să opereze dacă nu e un caz urgent. Un medicament esențial lipsește din România. Reacția companiei farmaceutice

„La Spitalul Județean din Constanța, medicul șef de la ATI a trimis un document către toate secțiile prin care anunță faptul că toate operațiile programate și mă refer aici la operațiile pacienților care vin cu bilet de trimitere, vor fi amânate, asigurându-se doar urgențele din cauza lipsei acestui medicament.

Te-ar mai interesa: Ce nu ai voie să faci de Sfântul Andrei. Vei fi ur...

Și la Timișoara, spre exemplu, joi la Spitalul Județean, operațiile programate au fost amânate și s-au asigurat doar urgențele, din cauza lipsei medicamentului Neostigmină”, a transmis corespondentul Antena 3 Andreea Borboros.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private