duminică, noiembrie 27, 2022

La finalul săptămânii trecute, Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța a fost pus în fața situației de a lua o decizie tranșantă: se vor opera doar cazurile urgente. Măsura radicală a fost luată din cauza lipsei unui medicament esențial în sala de operații.

Medicul șef Secția Clinica ATI, dr. Iulia Cîndea, și-a anunțat colegii medici șefi de secție din secțiile chirurgicale că „oprirea producției de Neostigmina la singurul producător din România (Zentiva București) și lipsa de pe piața regională a unei succedaneu ne aduc în imposibilitatea efectuării intervențiilor chirurgicale în condiții de siguranță, această situație regăsindu-se în toate spitalele din România.”

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă în corpul tău când bei vin fiert. 5...

Ar exista un medicament alternativ, Suggamadex, dar este de 20 de ori mai scump.

În aceste condiții, „până la rezolvarea problemei la nivel național sau până când SCJU va putea asigura un stoc suficient, spitalul se vede nevoit ca, începând cu 23 septembrie 2022, să asigure anestezia în blocurile operatorii doar pentru urgențele chirurgicale majore.”, potrivit sursei citate.

Mai jos puteți consulta documentul intrat în posesia publicației Constanța 100%.

Reprezentanții companiei spun că au finalizat producția a peste 50.000 de cutii de Neostigmină, care ar trebui să acopere necesarul pentru 90 de zile.

Te-ar mai interesa: Prezentator TV, diagnosticat cu cancer terminal: C...

Iată declarația directorului general Zentiva România, Simona Cocoș:

„În calitate de producător al medicamentului Miostin (cu substanța activă neostigmină), vă comunicăm că, imediat ce am luat decizia opririi producției medicamentului din cauza unor neconformități în calitatea produsului finit, am informat autoritățile din domeniul sănătății, ANMDMR și Ministerul Sănătății, precum și profesioniștii din domeniul medical.

Te-ar mai interesa: Horoscop RUNE 28 Noiembrie – 4 Decembrie. Vo...

Am tratat cu toată seriozitatea problema legată de întreruperea temporară și am făcut toate demersurile pentru a urgenta reînceperea producției, în cele mai bune condiții de siguranță, pentru a asigura necesarul pacienților.

În acest sens, am finalizat producția a 51.000 cutii de Neostigmină care au ajuns în depozitele noastre la finalul săptămânii trecute. Am informat distribuitorii de disponibilitatea medicamentului și sperăm ca în cel mai scurt timp medicamentele să ajungă la spitalele care au nevoie. Conform estimărilor noastre, această cantitate acoperă necesarul pentru 90 de zile al spitalelor.”

Te-ar mai interesa: Cum arată sora lui Mihai Trăistariu. Este cu 13 an...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private