Sari la conținut

România: Locuri memorabile pentru un Crăciun de vis care merită să le încerci

Destinatii turistice de Crăciun
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Destinatii turistice de vis in România

România: Locuri memorabile pentru un Crăciun de vis care merită să le încerci!

Cu fiecare zi care trece, suntem mai aproape de una dintre cele mai așteptate sărbători ale anului, Crăciunul. Dacă vrei să evadezi din rutina zilnică și să te simți ca într-o poveste de iarnă, nu există moment mai potrivit decât să planifici o escapadă de Crăciun la una dintre destinațiile magice de la noi din țară.

Top destinații turistice în România

Destinatii turistice de Crăciun
Sursa foto: arhiva Doctorul ZIlei

Crăciun de vis în Maramureș, Transilvania,  Bucovina,  Dobrogea și Muntenia

Transilvania
Transilvania este, fără îndoială, prima dintre cele mai renumite destinații turistice din România. Această regiune geografică este situată în interiorul arcului carpatic românesc, fapt ce-i conferă nu doar protecție, ci și peisaje de vis.

Maramureș
Maramureșul, un alt reper în top destinații turistice în România, abundă de atracții și obiective turistice. Această regiune istorică și etnoculturală este amplasată în nordul României, la granița cu Ucraina, împărțindu-și teritoriul în mod egal între cele două țări.

În Maramureș poți vedea câteva dintre cele mai înalte sau cele mai vechi biserici de lemn din lume. Frumusețea și unicitatea unora dintre ele a fost recunoscută internațional prin includerea în Patrimoniul UNESCO.

 Bucovina
Bucovina este o destinație de top a turismului cultural European. Un loc cu o istorie bogată, aflat la granița popoarelor, Bucovina reprezintă și astăzi un mix cultural și multi-etnic.

Mânăstirile din Bucovina sunt cele mai renumite lăcașe de cult din Estul Europei. Construite cu secole în urmă de domnitorii și boierii moldoveni, acestea sunt adevărate capodopere arhitecturale, fiecare cu particularitățile sale, potrivit travlocals.com/ro.

În plus, Bucovina și-a conservat excelent tradițiile și obiceiurile. Oamenii de aici trăiesc așa cum o făceau în urmă cu sute de ani. Datinile străbune sunt respectate fără abatere, portul popular se află la loc de cinste, iar casele tradiționale vechi așteaptă să primească oaspeți.

 Dobrogea
Dobrogea este, fără îndoială, una dintre cele mai spectaculoase destinații turistice în România, fiind singura care are pe teritoriul său o deltă, deschidere la mare și cei mai vechi munți din România. Dobrogea se întinde de la granița cu Ucraina, până la granița cu Bulgaria, fiind mărginită la Vest de Dunare și la Est de litoralul Mării Negre.

Delta Dunării este unul dintre cele mai spectaculoase locuri de pe pământ și principala atracție turistică din Dobrogea. Această rezervație a biosferei este singura deltă din lume inclusă în patrimoniul UNESCO.

Acest labirint imens de lacuri, insule și canale este într-o continuă dezvoltare, dând naștere celui mai nou pământ românesc. Este vorba despre noile insule pe care Dunărea le formează la vărsarea în Marea Neagră.

Muntenia
Muntenia este una dintre regiunile istorice din Sudul României. Această este mărginită la Nord de Munții Carpați, la Sud de Dunăre, la Vest de râul Olt, iar la Est de Milcov, Putna și Siret. Pe teritoriul Munteniei se află capitala României, București.

Ce poți face în Muntenia? Ei bine, această regiune îți oferă toate formele de turism pe care le poți avea într-o țară europeană. De la turismul viticol și până la turismul rural, cultural sau citybreak-uri, poți face de toate în Muntenia.

În zona montană vei găși sate încremenite în timp și un stil de viață arhaic. Te poți caza în case tradiționale vechi de secole, poți deprinde tainele meșteșugurilor vechi, chiar de la localnici sau poți face trasee pe cărările sălbatice ale Carpaților.

 

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: