Sari la conținut

Stațiunea seducătoare care trebuie vizitată neapărat în această toamnă: Locul unic din Carpații Orientali, ideal pentru tratarea bolilor psihice

âAerosolii de la Lacul Roșu sunt ideali pentru tratarea bolilor de nervi
Sursa foto: Ghid Turistic România

Stațiunea seducătoare care trebuie vizitată neapărat în această toamnă. Locul unic din Carpații Orientali este ideal pentru tratarea bolilor psigice.

Există câteva locuri unice în România care nu trebuie ratate în prag de toamnă. Un astfel de loc este Lacul Roșu, situată în Carpații Orientali, loc ideali pentru tratarea bolilor de nervi.

Lacul Roșu este una dintre acele zone cu atracții naturale deosebite. Statiunea este situata în Munții Carpați Orientali, înconjurată de munții Ceahlău și Hașmașul Mare. Numele său provine de la  Lacul Roșu, situat aici. Este unul dintre cele mai mari rezervoare naturale din România. Face parte din Parcul Național Cheile Bicazului -Hășmaș.

Lacul s-a format în 1837 după furtuni și ploi abundente, când părți din Munții Gilgoș s-au surpat.  Argilele bogate în oxizi de fier furnizate de Pârâul Roșu și depuse în lac conferă lacului culoarea roșie aprinsă. Stâncile roșii ale masivului Suharto accentuează culoarea lacului.

Citeste si:
Lacul Roșu, beneficii pentru sanatate
Sursa foto: EVZ

Microclimat ideal pentru tratarea insomniilor și neurasteniilor

Împrejurimile lacului au un microclimat foarte plăcut, benefic pentru tratarea stărilor de extenuare fizică și psihică, insomnii, neurastenii. Valea este ferită de vânturi, cu un aer deosebit de curat și bogat în aerosoli naturali. Zona este ideală pentru turiștii care caută surse de regenerare rapidă pe cale naturală. Începând cu anii 1900, turismul balnear a luat mare amploare în zonă.

Stațiunea Lacu Roșu este unică prin aerul curat și proaspăt. În plus, pitorescul peisajului oferă o experiență de neuitat oricărui turist avid de o escapadă, potrivit EVZ.

În ultimii ani, însă, culoarea roșie nu se mai regăsește, din cauza aluviunilor aduse de ploi și izvoare, dar mai ales din cauza exploatărilor forestiere intensive. Cu toate acestea, zona este un dar prețios al naturii și unul dintre cele mai frumoase locuri montane din țară. În apropiere, poți face un drum prin Cheile Bicazului, de unde se poate urca pe munte pe trasee către peșteri și stânci de legendă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.