luni, martie 8, 2021

În România, nu există cazuri confirmate de coronavirus, dar suspiciunile sunt în creștere, iar unele locuri destinate carantinei nu sunt corespunzătoare

a aparut
Primul infectat cu covid s-a infectat si a doua oara

Situația în România este delicată, în contextul fluxului de români dinspre Italia, țara europeană afectată cel mai grav de noul coronavirus.

În Buzău, o femeie întoarsă din regiunea italiană Lombardia, a fost plasată în carantină.

Nici un român nu a fost diagnosticat cu infecţie cu noul coronavirus, dar numărul de suspiciuni este în creştere. Aproximativ o mie sunt izolate la domiciliu, la nivel naţional, iar şase sunt în carantină în capitală. În mai multe zone din ţară au fost stabilite locuri unde pot fi plasate în carantină persoanele suspectate de infectare. În judeţul Dolj astfel de puncte sunt la Bechet şi la Craiova. În Buzău, o femeie întoarsă din Italia a fost cazată la tabăra şcolară Arbănaşi. Localnicii spun, însă că această locaţie nu este adecvată.

Potrivit Rador, în județul Buzău prefectul Leonard Dimian a decis că eventualii suspecţi cu coronavirus să fie caratinaţi în tabăra şcolară Arbănaşi, din comuna Beceni, abandonată de minim doi ani. Iar, în urmă cu 36 de ore, a şi ajuns acolo o femeie în vârstă de 53 de ani, întoarsă din regiunea italiană Lombardia. Tabăra nu poate fi funcţională, nu are apă potabilă, iar canalizarea se varsă într-un pârâu afluent al râului Buzău, au conchis şi comisarii Gărzii de Mediu Buzău. Pe de altă parte, localnicii din Beceni vor să protesteze, iar primarul Laurențiu Constantin i-a propus ieri, din nou, prefectului să achiziționeze containere medicale.

Ultimele stiri

Parteneri