joi, august 11, 2022

Constantin Ionescu, director INFP și Raed Arafat, secretar de stat în MAI, au vorbit marți despre marele cutremur care ar urma să aibă loc în țara noastră.

„Oricând poate să vină un cutremur. Noi trebuie să fim pregătiți, pentru că nimeni din lumea asta nu poate să spună, mâine, peste 20 de ani sau peste 40 de ani”, a declarat directorul INFP, potrivit evz.ro.

Și Raed Arafat a vorbit despre marele cutremur care poate să aibă loc în țara noastră, spunând faptul că românii trebuie să fie pregătiți în orice moment.

Te-ar mai interesa: Ce trebuie să faci pentru ca el să nu te uite nici...

Nu cu mult timp înainte, în luna ianuarie, profesorul Gheorghe Mărmureanu, directorul onorific al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului,  a spus  la emisiunea Adevăruri ascunse de la Antena 3 că românii nu trebuie să se teamă de un seism catastrofal până în anul 2040, el estimând că abia atunci va avea loc un cutremur de  mare adâncime.

Precizările profesorului Mărmureanu linișteau oarecum românii, în contextul în care seismologii avertizează că 2018 va fi marcat de multe cutremure majore.

După ce au studiat cutremurele de peste 7 grade de la 1900 încoace, oamenii de știință americani au ajuns la concluzia că seismele puternice au fost mai numeroase după cicluri de cinci ani de încetinire a rotaţiei Pământului. Iar acest fapt indică un risc ridicat pentru acest an.

Te-ar mai interesa: Luna Plină sub semnul Vărsătorului: Ce schimbări s...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private