joi, mai 28, 2020

România se luptă cu coronavirusul, cu un total de 82 de decese, ceea ce ne plaseaza pe primul loc în Europa de Est în privinţa numărului de victime, potrivit stirileprotv.ro.

Grav este faptul ca rând pe rând, spitalele din ţară anunţă îmbolnăviri atât nu doar în rândul pacienţilor, ci şi al cadrelor medicale. Marţi seară, în Bucureşti, autorităţile au anuntat că 17 cadre medicale şi 10 pacienti de la Spitalul Universitar au fost testaţi pozitiv. În total au fost prelevate 500 de probe biologice, iar pentru aproape 20 %′ se asteaptă rezultatele.

Citește și:

Şi la Spitalul Militar ″Carol Davila” au fost confirmate 7 cadre medicale ca fiind purtatoare de COVID19. La acest moment nu se poate vorbi de o transmitere a infecţiei in randul personalului.

Tabloul unitatilor medicale afectate este completat de maternitatea Odobescu din Timişoara care a intrat în carantină, dupa ce 5 asistente au fost confirmate pozitiv.  Întreg personalul şi pacientii vor fi testaţi.

Citește și:

Secția de Nefrologie Spitalului Clinic de Urgență Sf. Ioan a fost închisă, iar 72 de cadre medicale care desfășurau activitatea în acesta secție trimise în izolare, după ce au primit confirmarea testului pozitiv la COVID 19 pentru o pacientă cu vârsta de 62 de ani care realiza procedurile de dializă în secția de nefrologie și dializă a unității sanitare.

Șase secții de la Spitalul Universitar din București au fost închise, pentru a fi dezinfectate. Este vorba despre secțiile de ATI, cardiologie, ortopedie, nefrologie, chirurgie cardiologie și chirurgie toracică.

Citește și:

La Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central Dr. Carol Davila din București sunt, până la această oră, 24 de cadre edicale depistate pozitivi cu noul coronavirus.

Trei cadre medicale de la Maternitatea ‘Dr. Dumitru Popescu’ din Timișoara sunt pozitive cu covid-19

Peste 80 de cadre medicale de la Maternitatea “Dr. Dumitru Popescu” (Odobescu – n.r.) din Timişoara au fost testate COVID-19 în noaptea de marţi spre miercuri, trei dintre acestea fiind depistate pozitiv, a declarat pentru Agerpres, primarul Nicolae Robu.

Ultima raportare de infecţii cu noul coronavirus arată 2245 de cazuri în ţara noastră, 82 de decese şi 220 de persoane vindecate.

Parteneri