Sari la conținut

România, pe primul loc în lume la rata deceselor Covid. „Ne-au transformat în cimitirul Europei”

România, pe primul loc în lume la rata deceselor Covid. „Ne-au transformat în cimitirul Europei”.

Mai mult de atât, numărul infectărilor cu COVID-192 creşte de la o zi la alta, iar spitalele şi medicii din România nu mai fac faţă numărului mare de pacienţi infectaţi.

Potrivit Grupului pentru Comunicare Strategică, în ultimele 24 de ore au fost raportate peste 18.863 de cazuri noi de infectare cu virusul SARS-COV 2, dintre care 273 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Au fost înregistrate 574 de decese în rândul pacienților COVID-19, iar în secțiile de Terapie Intensivă sunt internate 1.805 de persoane.

România, pe primul loc în lume la rata deceselor Covid. „Ne-au transformat în cimitirul Europei”

Medicul Tudor Ciuhodaru este de părere că situația dezastruoasă din sistemul sanitar este cauzată de relaxarea și neimplicarea autorităților și îi avertizează pe aceștia că

„Ne-au transformat în cimitirul Europei, s-au uitat patru luni la TV şi n-au construit o unitate de Terapie Intensivă. E o situaţie de calamitate, de catastrofă. Ne-au adus în plin dezastru şi să ştiţi că, pentru noi, viaţa pacienţilor este extrem de importantă.

În ultima gardă de sâmbătă la Spitalul Clinic de Urgenţă „Nicolae Oblu” din Iaşi, am avut toate cele 19 paturi de Terapie Intensivă pline cu pacienţi COVID-19. Nu mai era niciun loc la nivel naţional.

În UPU noi aveam opt pacienţi cu COVID-19 care aveau nevoie şi de oxigen şi gândiţi-vă că noi suntem practic centru regional de urgenţă în ceea ce priveşte patologia neurochirurgicală şi neurologică. Sunt pacienţi cu tumori, AVC-uri şi infarct care au nevoie de tratament”, a declarat Tudor Ciuhodaru, potrivit România TV.

Apel disperat, medicul Ciuhodaru: De ce nu sunt puse în circuitul de tratare Covid și spitalele porivate?

Tot mai multe spitale au nevoie de oxigen și vorbim, în acest moment, de o medicină de calamitate, atenționează dr. Ciuhodaru.

„Asta înseamnă ultima soluţie. Sunt butelii de oxigen. E medicină făcută de calmitate. În momentul în care nu mai ai cum să asiguri oxigenul pentru pacienţi, recurgi şi la aşa ceva.

Într-o ţară europeană de secol XXI, aportul de oxigen se face cu totul altfel, cu staţie, în priză, în aşa fel încât toate lucrurile ăstea să se facă sigur şi fără probleme”, a subliniat dr. Ciuhodaru.

Apelul medicului Tudor Ciuhodaru nu este o premieră. Europarlamentarul PSD cere, din nou, autorităților implicarea de urgență a spitalelor private în tratarea bolnavilor Covid aflați în stare gravă.

„Poate mă aude cineva! Sunt atâtea spitale private în România care au paturi ATI şi staţii de oxigen. De ce stau de o parte în această perioadă critică? De ce nu sunt puse în circuitul de tratare COVID?

Pe o perioadă limitată, val patru, vârf de val ar putea să contribuie şi ele la tratamentul coronavirozelor şi să asigure sănătatea românilor. Ştiţi foarte bine atunci când a trebuit să se înfrupte din tortul fondul naţional de asigurări de sănătate, s-au găsit OUG-uri date peste noapte şi nu au fost niciun fel de probleme în acel moment”, a concluzionat Ciuhodaru.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: