marți, august 16, 2022

Potrivit Grupului de Comunicate Strategică, o tânără în vârstă de 25 de ani, din județul Tulcea, a murit din cauza COVID-19. Tânăra era vaccinată, dar suferea de comorbidități, decesul fiind înregistrat la categoria de vârstă  20-29 ani.

Nu mai departe de noaptea trecută, un adolescent de numai 17 ani a pierdut lupta cu virusul, în urma unui stop cardio-respirator. Băiatul era internat la ATI, în Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, potrivit realitateadecraiova.net.

Te-ar mai interesa: Obișnuiești să porți blugi skinny? Atenție! Pot pr...

Adolescentul a fost dus la spital sâmbătă seară, în stare gravă, cu saturație foarte mică și a fost internat în secția de Terapie Intensivă.

A fost testat pentru COVID, iar rezultatul pozitiv a venit după deces.

Adolescentul nu era vaccinat și era bolnav de diabet, spun medicii. Este cel mai tânăr pacient decedat în Spitalul județean din Craiova.

Elevul era în clasa a X-a de la Liceul de Arte Marin Sorescu din Craiova, fiind considerat ca fiind foarte talentat cu note excelente la acest liceu, scrie gds.ro.

„Este o veste îngrozitoare. Era un elev foarte bun şi foarte talentat. Îl cunoaştem de mic, de la grădiniţă. L-am văzut în urmă cu două săptămâni la şcoală, când a executat o lucrare grafică”, a spus unul dintre cadrele didactice de la Liceul de Arte Marin Sorescu din Craiova.

Te-ar mai interesa: Studiu. De ce bărbații se confruntă cu un risc mai...

Potrivit unui alt profesor, elevul nu ar mai fi fost la şcoală de două săptămâni.

„Aveam o adeverinţă de la mamă că este răcit. Nu a venit la şcoală de două săptămâni. Am aflat ieri că era confirmat cu COVID -19 şi că a fost internat tot ieri şi ar fi decedat aseară. Părinţii au aflat de dimineaţă vestea. Este dureros, foarte dureros. Era un elev liniştit, chiar introvertit”, a spus un alt cadru didactic.

Te-ar mai interesa: Deficit de vitamina B12: SEMNE la nivelul picioare...

În data de 5 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.289.156 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 2.578 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.139.310 pacienți au fost declarați vindecați.

A fost înregistrat un nou record negativ de 15.037 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 246 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Te-ar mai interesa: Simptome de cancer: semnul „brusc” pe care îl pute...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private