joi, martie 30, 2023

Tuberculoza este o afecțiune contagioasă care afectează, de obicei, plămânii. Aceasta poate fi fatală dacă este netratată. România se află pe primul loc în U.E. în privința numărului de cazuri de tuberculoză.

Specialiștii estimează că o treime din toată populația lumii este infectată cu TBC, însă au o infecție latentă. Numai 5-10% din aceste cazuri devin tuberculoză activă (TBC).

Te-ar mai interesa: Importanța activității fizice și a obiceiurilor al...

De asemenea, la fiecare secundă, undeva în lume, o persoană se infectează cu tuberculoză. Aceasta este una dintre cele mai vechi boli și datează încă de pe vremea Egiptului Antic.

România, pe primul loc la numărul de cazuri de tuberculoză în U.E.

Ministerul Sănătății a finalizat procedura de achiziție pentru 22 de medicamente destinate tratării tuberculozei, anunță secretarul de stat Adriana Pistol, potrivit RRA.

Ea a precizat că, deși s-au făcut progrese în controlul acestei afecțiuni, România mai are multe de făcut pentru a nu mai fi pe primul loc în Uniunea Europeană în privința numărului de cazuri.

O soluție ar fi, spune la rândul ei directoarea Institutului „Marius Nasta” din Capitală, continuarea programului de screening care permite depistarea timpurie a tuberculozei și începerea tratamentului.

Te-ar mai interesa: Substanța consumată de Ana Morodan, prinsă băută ș...

Beatrice Mahler a vorbit și despre rezultatele din mediul rural din comunitățile unde au ajuns caravanele mobile și s-au făcut radiografii.

„Incidenţa tuberculozei la populația rurală care a fost screenată este de cinci ori mai mare. Acolo unde Institutul „Marius Nasta”, prin caravanele de screening, a ajuns în comunități, comunități în care din anii anteriori știam că există o incidență crescută a tuberculozei, incidenţa a ajuns la 251,97 de cazuri la 100.000 de locuitori.

Te-ar mai interesa: Conferința „Galatia 2023” aduce în România special...

Sigur este îngrijorător, aproape 20% din persoanele care au efectuat radiografii la caravane au avut probleme care au necesitat un consult. Asta înseamnă o deficiență a sistemului sanitar de acoperire a asistenței medicale în zonele rurale, o zonă în care e nevoie de implicații extrem de importante din prisma asistenței de sănătate, nu doar din prisma tuberculozei”, explică Beatrice Mahler.

Te-ar mai interesa: Dinu Maxer face dezvăluiri după ce s-a zvonit că m...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private